Handla krypto direkt hos
Skilling med BankID & Swish! Med nästintill 0% spreadavgifter  

Var kan jag köpa Synthetix (SNX)

Steg för steg köpguide [year]


Synthetix SNX logo
[br]

Nuvarande kurs:

17.64 SEK

I den här artikeln visar vi dig hur du investerar i kryptovalutan SNX.

Som en investerare har du olika alternativ:

Du kan handla SNX CFD:er eller köpa SNX coins på en kryptobörs.

I denna artikeln kommer du lära dig vilka skillnaderna är mellan dessa varianter och vilket alternativ som passar dig bäst!

Riskvarning: Handel med hävstångsprodukter som CFD:er medför en betydande risk för förlust och kanske inte passar alla investerare. 83% av icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel med denna leverantör. Att handla sådana finansiella instrument är riskabelt och kan medföra en total förlust av ditt investerade kapital.

[br]

Introduktion

Köpa Synthetix (SNX)


Om du vill investera i Synthetix (SNX) har vi sammanställt två enkla guider i den här artikeln.

För att kunna köpa Synthetix måste du genomföra följande steg:

 1. Välj en lämplig handelsplattform
 2. Använd fiatvaluta (EUR/USD) för att köpa SNX
 3. Ta ut dina mynt och förvara i en säker wallet eller …
 4. … sälj dina SNX på en kryptobörs

I följande artikel kommer vi detaljerat beskriva hur och var man kan köpa Synthetix.

Synthetix SNX

Vi listar olika handelsplattformar och kryptobörser du kan använda för investeringen.

Vi rekommenderar att du tar en närmare titt på leverantörerna innan du väljer en handelsplattform. Stora och välkända plattformar bör alltid föredras framför mindre okända plattformar.

[br]

Välj handelsplattform för Synthetix


För att du ska hitta bästa kryptobörsen för dig, bör du först undersöka vilka handelsvanor du har.

Vill du köpa sällan och sedan skicka dessa till din wallet eller är du mer intresserad av prisrörelser och aktiv handel?

Vi kommer gå igenom skillnaderna mellan en kryptomäklare och kryptobörs, så du kan hitta det alternativ som passar dig bäst.

Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen, du kan även använda dig av båda för att bygga en egen investeringsstrategi.

[br]

Kryptomäklare vs kryptobörs


När du investerar i kryptovalutor har du valet mellan följande alternativ:

 • Handla kryptovalutor med certifikat hos en online mäklare (CFD-handel)
 • Köpa underliggande “riktiga” kryptovalutan på en kryptobörs

CFD:er är finansiella derivat där du köper “long” och säljer “short” för vald kryptovaluta. Du kan då dra nytta av prisfluktuationer utan att behöva förstå själva tekniken bakom kryptovalutorna. Om du köper “riktiga” kryptovalutor på en kryptobörs kan du skicka dem till din egen plånbok. Du är själv helt ansvarig för din plånbok och är din egen bank.

CFDFördelar
+ Enkel inloggning
+ Handel med hävstång möjlig
+ Du kan dra nytta av prisfluktuationer
+ Du behöver ingen plånbok för förvaring


Nackdelar
– Du äger inga ”riktiga” kryptovalutor
– Ofta är det bara de 20-30 största kryptovalutorna som är tillgängliga

[br]

“Riktig” kryptovalutaFördelar
+ Du är ensam ägare av dina mynt
+ Globala transaktioner utan transaktionskostnader
+ Användning utvecklar din egen tekniska förståelse
+ Stort val av kryptovalutor


Nackdelar
– Du är ansvarig för säkerheten
– Tekniska kunskaper krävs
– Ingen hävstång handel
– För närvarande begränsade utbetalningsalternativ

[br] Båda alternativen erbjuder utmärkta möjligheter att dra nytta av den närmande krypto-boomen. Om du är tekniskt intresserad av blockkedjetekniken är “riktiga” kryptovalutor vägen att gå. Om du är mer intresserad av handel och prisutveckling av kryptovalutor och du vill inte äga kryptovalutorna under längre perioder, då passar CFD-handel dig. Jag bestämmer mig för…

Kapitel 2

Köpa Synthetix (SNX) på en kryptobörs


För en långsiktigt krypto-investerare som vill komma in i blockchain-teknologin kan en investering i den underliggande kryptovalutan vara en bra idé, vilket du då kan göra från en kryptobörs.

När du köper den underliggande kryptovalutan istället för CFD:er så måste du även tänka på hur du ska förvara ditt innehav. Du behöver en wallet som stödjer kryptovalutan du köper, i detta fallet Synthetix (SNX). Det finns många alternativ att välja mellan, vi rekommenderar dock att investera i en hardware wallet som Ledger Nano.

En hardware wallet är det säkraste alternativet att förvara dina kryptovalutor, det är speciellt viktigt om du tänker investera större summor och under en längre tid.

När man hanterar en egen plånbok så behöver du säkerställa din privata nyckel. Den privata nyckeln består av ett antal slumpmässiga ord, vilket du behöver för att få tillgång till dina kryptovalutor.

Om du förlorar den privata nyckeln så förlorar du även din tillgång till plånboken. Det är alltså ytterst viktigt att du har bra koll på denna informationen. Undvik även att spara information digitalt (för att inte bli hackad) och ha gärna minst två kopior av den i pappersform.

Det är även viktigt att ha koll på plånboksadressen där du ska skicka dina kryptovalutor. Om det blir slarvfel i adressen kan detta även leda till att du förlorar kryptovalutorna du skickar i transaktionen.

Ett välkänt exempel på när det blir slarvfel i inmatningen, vilket blev ett dyrt misstag. Personen betalade cirka 10 600 ETH i avgifter för en enda transaktion på Ethereum-nätverket. Vilket motsvarar cirka 20 miljoner dollar.

När du väljer en lämplig kryptobörs för Synthetix bör du överväga följande egenskaper:

Insättningsalternativ

Kryptobörser brukar inte ha lika många alternativ som kryptomäklare.

De viktigaste insättningsmetoderna är:

 • Banköverföring (SEPA)
 • Kredit-/Bankkort
 • Kryptovalutor

Kryptovalutor som betalningsmetod är uppenbarligen endast lämpligt för de som redan investerat i kryptovalutor.

Avgifterna brukar vara högst för insättningar/köp med kredit-/bankkort. De flesta kryptobörser som är reglerade erbjuder tyvärr inte köp av SNX idag.

Du kan registrera ett konto hos reglerade kryptobörsen eToro för att köpa bitcoin, vilket du sedan kan skicka vidare till en annan kryptobörs som exempelvis Binance. Där du sen använda din bitcoin för att köpa SNX.

En banköverföring (SEPA) brukar inte medföra några extra kostnader för dig, men transaktionen kan ta ett par bankdagar för att genomföras. Ett bra alternativ om du vill sätta in större summor.

Avgifter

Kryptobörser har olika strukturer för avgifter. Många baserar avgifter på investerarens månatliga handelsvolym, vilket betyder att de större investerarna betalar lägre avgifter än den vanliga spararen.

Vissa kryptobörser har sin egna kryptovaluta och erbjuder ytterligare rabatt om man äger denna.

Det brukar också tillkomma en transaktionskostnad för uttag av dina kryptovalutor.

Verifiering

Många kryptobörser är fortfarande oreglerade.

För att förhindra penningtvätt och andra brott genomförs vanligtvis en KYC (know your customer) och en AML (anti-money laundering) kontroll vid registrering.

För att uppfylla kontrollerna måste du verifiera dina uppgifter med pass eller identitetskort.

Vi rekommenderar att först använda reglerade kryptobörser och i andra hand använda oreglerade kryptobörser.

Reglering

Vi befinner oss fortfarande i ett tidigt stadie för kryptovalutor.

Det finns tyvärr fortfarande många kryptobörser som är oreglerade, eller så erbjuder de endast några enstaka kryptovalutor.

Att handla CFD:er är ett alternativ (dock köper du inte den underliggande kryptovalutan, utan spekulerar endast på prisutvecklingen), då kryptomäklare alltid är reglerade.

Snabbguide: Hur köper man Synthetix (SNX)?

 1. Öppna ett konto hos eToro och verifiera dig.
 2. Köp Bitcoin med EUR.
 3. Skapa ett konto hos Binance.
 4. Skicka Bitcoin till ditt Binance-konto.
 5. Köp Synthetix (SNX) med din Bitcoin.

Kapitel 3

Köpa Synthetix – steg-för-steg instruktioner

För att du ska enkelt komma igång och handla Synthetix på Libertex har vi skapat en detaljerad steg-för-steg guide för dig.

I det följande stycket beskriver vi hela processen med att köpa och sälja Synthetix CFD:er hos kryptomäklaren Libertex, en särskilt nybörjarvänlig handelsplattform för krypto CFD:er.

Om du föredrar att använda en annan plattform kan du ta en titt på vår jämförelse av de bästa reglerade handelsplattformarna för kryptovalutor i Europa.

Libertex övertygar med en snygg och snabb plattform som är enkel att komma igång med. Det är även kryptomäklaren med största utbudet av CFD:er för kryptovalutor. Förutom kryptovalutor som Synthetix kan du också handla aktier, metaller och råvaror hos Libertex.

ForexClub skapades 1997 och är företaget bakom Libertex. Handelsplattformen är reglerad efter CySEC (EU) och är godkänt för finansiella transaktioner.

Det är även värt att nämna att Libertex erbjuder även ett flertal insättningsmetoder, vilket ger dig många förutsättningar för att köpa Synthetix CFD:er hos kryptomäklaren.

Libertex

Steg 1

Skapa ett konto hos Libertex


Hur skapar man ett konto hos Libertex?

Gå till Libertex och använd “Register” knappen för att starta registreringen. Det första du behöver för att starta är en mailadress och ett säkert lösenord.

öppna nytt konto Libertex

Efter att du fyllt i en email och ett lösenord kommer du direkt till Libertex instrumentbräda, du har nu ett konto hos Libertex.

Du har möjligheten att testa hur det är och handla på handelsplattformen med ett demokonto, som har krediterats 50 000 låtsas-dollar. Du kan använda dessa för att lära känna de olika funktionerna plattformen erbjuder.

När du är redo för att investera riktiga pengar, kan du enkelt byta tillbaka till det riktiga kontot igen och sätta in pengar för att handla SNX.

Innan du gör något på plattformen bör du bekräfta ditt konto. För att göra detta, klicka på din email i det övre högra hörnet och sedan på “Profile Management”

Meny Libertex

Här har du möjligheten att fylla personuppgifter och du kan även verifiera din email. För att fylla i uppgifterna så trycker du på “Edit”.

Profile management Libertex

Steg 2

Första insättningen


Nu kan du sätta in pengar på till konto för att börja handla finansiella instrument. Några betalningsalternativ kan du komma igång inom några sekunder.

Du kan välja belopp och se vilka insättningsalternativ Libertex erbjuder genom att klicka på “Deposit” i menyn. För att ta ut pengar från ditt konto hittar du denna funktionen i menyn när du klickar på din email, under “Withdraw funds”.

Insättning Libertex

Företaget måste verifiera din identitet inom 15 dagar efter den första insättningen. En bild på ditt pass, körkort eller annat identitetskort krävs för detta. Dessutom kräver Libertex att du behöver säkerställa äktheten för din identitet genom att skicka en kopia av en faktura i ditt namn. Det kan till exempel vara en telefonräkning eller räkningen för din hyra.

Denna processen tar såklart lite tid och är inte jätterolig att genomföra, men när du börjar investera pengar bör du sätta undan lite tid för säkerheten.

Libertex har några förslag på insättningsbelopp när du ska sätta in ett belopp. Det finns några olika nivåer man kan uppnå beroende på beloppet. En insättning på 500 EUR motsvarar guld status och 3% rabatt på handelsavgifter. Ett belopp på 1500 EUR ger 20% rabatt, vilket kan vara intressant om du aktivt handlar mycket på handelsplattformen.

Alla enskilda belopp som ligger inom motsvarande intervall kvalificerar också för respektive paket.

Insättningsvillkoren hos Libertex är lite varierande. När du sätter in pengar via en banköverföring (SEPA) krävs inte något minimibelopp. Men alla andra betalningsmetoder måste du sätta in minst 100 EUR.

Insättning via PayPal, Skrill och kredit-/bankkort är snabba alternativ. Pengarna är tillgängliga för dig omedelbart efter att betalningsprocessen är genomförd. Andra alternativ är väntetiden cirka upp till 48 timmar. Vissa överföringar kan till och med ta några mellan 2 till 5 bankdagar.

Insättningsalternativ Libertex

Steg 3

Välja Synthetix instrumentet


Efter att du har genomfört din insättning och pengarna har krediterats på ditt konto kan du börja handla Synthetix. Du hittar SNX genom att antingen söka efter det eller hitta den i listan över kryptovalutorna Libertex erbjuder. Med Synthetix gäller SNXUSD – vilket är ett CFD mot den amerikanska dollarn.

Efter att du har valt Synthetix så kan du öppna en position genom att klicka “open trade position”. När du handlar med finansiella instrument som CFD:er köper du inte den underliggande kryptovalutan, utan prisutvecklingen istället. Det betyder att du kan tjäna pengar både på att kryptovalutan går ner eller upp i värde (genom sälja eller köpa CFD:en).

Handla SNX Libertex

Efter att du har klickat på att öppna en position får du upp ett fönster där du har möjligheten att justera positionen efter din strategi.

Öppna order SNX Libertex

Första alternativet är om du vill lägga en order på nuvarande pris “Now” eller vid ett annat pris “At the price”.

Sen är det dags att bestämma hur stor positionen ska vara i EUR värde och sen har du möjlighet att applicera en hävstång som multiplicerar placeringen (medför en högre risk).

Du ser även hur mycket kapital som krävs för att hålla din position öppen och vilken avgift den medför (courtage).

Under “Limit profit and loss” har du valet att bestämma prisnivåer där positionen ska automatiskt stängas. Detta är en bra funktion om du inte kan övervaka positionen under en längre period, där du kan välja att stänga position vid en viss vinst eller förlust.

Om du vill sälja SNXUSD så hoppas du på att priset kommer falla (du tjänar pengar när prisutvecklingen faller) och om du vill köpa SNXUSD så hoppas du på att priset kommer att stiga (du tjänar pengar när prisutvecklingen stiger). Motsatsen gäller också såklart.

Efter att du ha fyllt i allt och antingen köpt eller sålt, har du nu öppnat en handelsposition för Synthetix hos Libertex.

Steg 4

Köp och sälj Synthetix


Nu när du har öppnat en position kan du när som helst korrigera den genom att antingen köpa eller sälja mer. Om du inte fyllt i en Stop Loss eller Take Profit, är det viktigt att du kontinuerligt övervakar denna för att följa din strategi.

Du ser all relevant information du behöver för att ändra en position i högerspalten på Libertex. Där har du kontobalansen, aktiva positioner och stängda positioner.

Under de tester vi har genomfört på Libertex gillar vi hur enkelt och smidigt användargränssnittet är.

Kapitel 4

Är det värt att köpa Synthetix?


Frågan om en investering i Synthetix är värdefull eller ej kan inte direkt besvaras. Det är snarare ditt investeringsbeslut som alltid baseras på din egen analys. Enklaste sättet är att lista för- och nackdelarna med investeringen.

Den stora fördelen med Synthetix är att plattformen är ett av de ledande projekten inom DeFi-sektorn. Många experter förväntar sig en start efterfrågan på DeFi-lösningar i framtiden, vilket även bör återspegla sig positivt i prisutvecklingen.

Men Synthetix kan investerare enkelt skapa synths. Dessa är finansiella produkter som liknar optioner eller CFDs. Det krävs SNX för att skapa synths, vilka sedan blir låsta. Investerarna blir sedan krediterade synths som en handlingsbar tillgång.

Detta tillvägagångssätt gör det möjligt för investerare att skapa syntetiska kopior på nästan alla tillgångsklasser. Men förutom enbart trading, är staking ett bra alternativ för användarna. De genomsnittliga 0,3% avgifterna på Synthetix sätts regelbundet in i en pool. Investerare som deltar i staking får en andel av dessa avgifterna i SNX.

SNX / USD
Synthetix kurs
$ 1.68
2.70%

Gå direkt till Libertex  

Riskvarning: 83% av icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel

[br]
Förutom de direkta användningsområdena är Synthetix olika partnerskap också mycket intressant. De har samarbete med Chainlink, Curve och Optimism.

I framtiden kommer räckvidden och användbarheten för Synthetix sannolikt öka avsevärt. Av denna anledningen tror vi att SNX kommer vara en bra investering för investerare med lång investeringshorisont.

Synthetix prognos och prisutveckling


DeFi-marknaden är ett av de mest spännande branscherna inom blockchain-sektorn. Följaktligen är en investering i ett av de många kryptovalutorna också en möjlighet för många investerare att fånga en del av den växande DeFi-sektorn.

Generellt kan Synthetix analyseras med olika utvärderingskriterier och därmed kan prisutvecklingen förutses. Å ena sidan kan tillväxten av Synthetix jämföras med den breda kryptomarknaden i helhet. Här har SNX presterat betydligt bättre de senaste veckorna och månaderna.

Anledningen till detta är sannolikt den ökande efterfrågan på DeFi-lösningar. Centralbankernas pågående lågräntepolitik kommer med största sannolikhet att fortsätta öka efterfrågan på alternativa investeringar.

Dessutom vill fler och fler investerare använda Synthetix DeFi-funktioner och använda sin SNX för detta. Då SNX krävs för att skapa syntetiska tillgångar minskar också cirkulationen av kryptovalutan.

Det medför ett minskat säljtryck. Om efterfrågan förblir densamma kan det till och med anatas att det kommer bli överflödig efterfrågan. Resultatet av denna utveckling är en stigande kurs. Den allmänna marknadstreden talar tydligt för den positiva prisutvecklingen för SNX.

Enligt vissa expertbedömningar är riktpriset för SNX 72 USD redan under 2021, det skulle då betyda att Synthetix är en intressant investering.

Den långsiktiga prognosen är också intressant. Här kan SNX priset stiga över 1000 USD. Eftersom Synthetix kan enkelt användas för att skapa synths av andra tillgångsklasser, ökad efterfråga verkar inte omöjlig.

Naturligtvis är SNX också beroende av utvecklingen av Ethereums blockchain, Ethereum 2.0. Om de inte lyckas uppnå rimlig skalbarhet kan detta hindra tillväxten.

Kapitel 5

Synthetix wallet – Förvara SNX säkert


Obs: Om du har valt en CFD-investering kan du hoppa över det här avsnittet eftersom mäklaren tar hand om säkerheten för dina insättningar.

Om du har SNX-tokens rekommenderar vi att du undersöker vilka förvaringsalternativ du har för din investering. Kom alltid ihåg att kryptomarknaden ännu inte är reglerad i någon större grad, vilket resulterar att det inte är lika säkert att lämna dina kryptovalutor på en handelsplattform.

Den som har den privata nyckeln till plånboken har också kontroll över kryptovalutorna på den. När kryptovalutorna förvaras på en kryptobörs är den privata nyckeln i operatörens händer.

Det är bättre att du själv förvarar din SNX-investering i en mjukvaru- eller hårdvaruplånbok.

Lämpliga software wallets för Synthetix

Synthetix är en ERC-20 token, vilket betyder att du kan använda alla plånböcker som fungerar med Ethereum. Detta inkluderar exempelvis Trust Wallet, vilken är populär bland investerare och har stöd för flertalet kryptovalutor.

Investerare som köper DeFi-tokens kommer se att Trust Wallet erbjuder en bra lösning. Men andra software wallets fungerar perfekt för SNX och ERC-20 standarden. Metamask har blivit en av de största plånböckerna för Ethereum och Ethereum-baserade tokens.

Bästa hardware wallet för Synthetix

Alternativt kan du också förvara din SNX investering i en hardware wallet, eftersom hårdvaruplånböckerna är kompatibla med alla ERC-20 tokens. Vi rekommenderar produkterna från både Ledger och Trezor. Det finns även andra leverantörer av hardware wallets, men från vår erfarenhet är dessa två de bästa på marknaden idag.

Ur vår synvinkel är dessa plånböckerna inte bara säkrare utan också den mer praktiska lösningen. Du förvarar dina kryptovalutor på en dedikerad hårdvara och behöver inte oroa dig för digitala attacker. Om du har större investeringar i kryptovalutor är det säkrare och även enklare hantering, eftersom dessa enheterna har stöd för över tusen olika kryptovalutor.

Men om du vill använda SNX för att generera synths måste du konstant ansluta den till internet – vilket strider lite mot användningsområdet för en hardware wallet.

[wpsites_comment_form]