Handla krypto direkt hos
Skilling med BankID & Swish! Med nästintill 0% spreadavgifter  

Var kan jag köpa Chainlink (LINK)

Steg för steg köpguide [year]


Köpa Chainlink LINK

Nuvarande kurs:

137.96 SEK

I den här artikeln visar vi dig hur du framgångsrikt investerar i kryptovalutan Chainlink .

Som en investerare har du olika alternativ:

Du kan handla Chainlink certifikat eller köpa LINK coins på en kryptobörs.

I denna artikeln kommer du lära dig vilka skillnaderna är mellan dessa varianter och vilket alternativ som passar dig bäst!

Riskvarning: Handel med hävstångsprodukter som CFD:er medför en betydande risk för förlust och kanske inte passar alla investerare. 83% av icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel med denna leverantör. Att handla sådana finansiella instrument är riskabelt och kan medföra en total förlust av ditt investerade kapital.

[br]

Introduktion

Vad är egentligen Chainlink (LINK)?


Chainlink crypto logo

[br]

Chainlink är en blockchain-plattform designad för att bygga en bro mellan blockkedjor/kryptovalutor och traditionella betalningsleverantörer som Visa, Wells Fargo och HSBC. Under 2017 genomfördes Chainlinks ICO (Initial Coin Offering) och där ERC-20 LINK tokens distribuerades. Priset för en LINK token var $0,11 (0.00038 ETH) och max kapaciteten på 32 miljoner dollar uppnåddes.

Chainlink möjliggör anslutning av olika blockkedjor såsom Ethereum och Bitcoin via Oracle med riktiga applikationer, databaser och olika gränssnitt (API:er) från äldre system, vilket ännu inte finns i denna form. On-chain behandlas Smart Contracts med parametrar som anges i ett SLA (Service Level Agreement). Uppgifterna från Oracle sammanfattas, verifieras för att förhindra manipulering och belönar LINK coins.

Nuvarande LINK i cirkulation är 467,000,000 med ett totalt utbud på 1,000,000,000 LINK. Kryptovalutan upplevde en enorm prisökning under juni och juli 2019, bland annat på grund av olika tillkännagivanden av samarbeten, särskilt Google.

Kapitel 1

Var kan jag köpa Chainlink?


Rekommenderade handelsplattformar för Chainlink (LINK) handel:

[br]

bitpanda logo

BitPanda

250 SEK

Minsta insättning

Finns i Sverige

Binance

Endast crypto

Ingen insättning av EUR/SEK

Finns i Sverige

[br]

Snabbguide: Hur köper man Chainlink (LINK)?

 1. Välj en ansedd handelsplattform som erbjuder din insättningsmetod.
 2. Öppna ett konto och verifiera dig själv.
 3. Gör en insättning på ditt konto.
 4. Köp Chainlink (LINK) med fiatvaluta (SEK, EUR, USD).
 5. Förvara dina kontouppgifter och mynt säkert.

[br]

Steg 1

Kryptomäklare vs kryptobörs


När du investerar i kryptovalutor har du valet mellan följande alternativ:

 • Handla kryptovalutor med certifikat hos en online mäklare (CFD-handel)
 • Köpa underliggande “riktiga” kryptovalutan på en kryptobörs

CFD:er är finansiella derivat där du köper “long” och säljer “short” för vald kryptovaluta. Du kan då dra nytta av prisfluktuationer utan att behöva förstå själva tekniken bakom kryptovalutorna. Om du köper “riktiga” kryptovalutor på en kryptobörs kan du skicka dem till din egen plånbok. Du är själv helt ansvarig för din plånbok och är din egen bank.

CFDFördelar
+ Hög säkerhet
+ Enkel inloggning
+ Handel med hävstång möjlig
+ Du kan dra nytta av prisfluktuationer
+ Du behöver ingen plånbok för förvaring


Nackdelar
– Du äger inga ”riktiga” kryptovalutor
– Ofta är det bara de 20-30 största kryptovalutorna som är tillgängliga

[br]

“Riktig” kryptovalutaFördelar
+ Du är ensam ägare av dina mynt
+ Globala transaktioner utan transaktionskostnader
+ Användning utvecklar din egen tekniska förståelse
+ Stort val av kryptovalutor


Nackdelar
– Du är ansvarig för säkerheten
– Tekniska kunskaper krävs
– Ingen hävstång handel
– För närvarande begränsade utbetalningsalternativ

[br] Båda alternativen erbjuder utmärkta möjligheter att dra nytta av den närmande krypto-boomen. Om du är tekniskt intresserad av blockkedjetekniken är “riktiga” kryptovalutor vägen att gå. Om du är mer intresserad av handel och prisutveckling av kryptovalutor och du vill inte äga kryptovalutorna under längre perioder, då passar CFD-handel dig. Jag bestämmer mig för…

Kapitel 2

Köp Chainlink CFDs


Kryptomäklare låter dig enkelt köpa Chainlink-CFD:er utan att behöva förstå den underliggande teknologin eller förvaringen av LINK.

Till skillnad från kryptobörser är kryptomäklare också föremål för strikt statlig reglering. Detta innebär att dessa leverantörer erbjuder skyddsmekanismer med strikt övervakning av myndigheter som till exempel finansiella tillsynsmyndigheterna. Som investerare har du ett antal fördelar, till exempel den europeiska insättningsförsäkringen för oinvesterade fonder.

Den enda mäklaren du för närvarande kan köpa Chainlink från är Libertex. Libertex är en av de största mäklarna i världen med över 2,2 miljoner användare. Plattformen är särskilt känd på grund av sponsring med de kända fotbollsklubbarna FC Valencia och Tottenham Hotspurs.

Libertex – den mest kända kryptomäklaren för Chainlink (LINK)

Libertex
Mynt
BTC-Coin-IconETH-Coin-IconMIOTA-IconBCH-IconRipple-IconEOS-IconLTC-IconNEO-IconMonero-IconADA-IconBNB-IconATOM-IconLINK-IconNEM-IconDOT-IconQTUM-IconTron-IconUNI-IconVET-IconXLM-IconXTZ-IconZEC-Icon
Insättningsmetoder SEPA, VISA, Mastercard, PayPal, Skrill, Neteller
Minsta insättningsbelopp 1000 SEK
Avgifter Courtage från 0,03%
Hävstång Upp till 20:1
Reglering CySEC
Andra instrument ETF, aktier, valutor, råvaror, index
Användare 2.200.000+
Hemsida Registrera dig hos Libertex  

CFD:er är komplicerade instrument och kommer med en hög risk för att förlora pengar snabbt, på grund av hävstångseffekten. 75,3 % av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna leverantör. Du bör fundera på om du förstår hur CFD:er fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

På Libertex-plattformen köper du inte den underliggande kryptovalutan, utan en finansiell produkt som följer det aktuella priset för vald kryptovaluta, dessa kallas för Contracts for Difference (CFD).

Det betyder att investeraren spekulerar på prisutvecklingen, vilket kan både vara upp eller ner.

Handelsplattformen erbjuder också möjligheten att handla med hävstång, vilket möjliggör handel med en större position – till en högre risk.

Att kunna anpassa hävstången efter din egen strategi är en fördel med CFD:er, investerarna kan proaktivt justera möjligheten och risken för placeringen.

Insättningsalternativ

Kryptomäklare erbjuder oftast ett brett utbud av insättningsalternativ.

Libertex erbjuder många populära alternativ:

 • MasterCard
 • VISA
 • PayPal
 • Banköverföring (SEPA)
 • Trustly
 • Skrill
 • Neteller

Du finner alla insättningsalternativ på deras hemsida, du kan enkelt välja mellan dessa alternativen när du ska sätta in pengar på ditt nya konto.

Avgifter

Avgifterna för en kryptomäklare brukar skilja sig från kryptobörser genom att det vanligtvis inte finns några transaktionsavgifter.

Istället använder kryptomäklare ofta sig av spreads för att tjäna sina pengar. Hos Libertex är spreaden emellertid 0, vilket betyder att den inte existerar. Istället använder sig mäklaren av en courtageavgift.

Om du använder dig av hävstång hos en kryptomäklare bör du vara uppmärksam om det finns några så kallade “nattavgifter”.

Du kan enkelt följa avgifterna du har betalat på Libertex i din portföljöversikt.

Reglering och verifiering

Kryptomäklare brukar i allmänhet omfattas av riktlinjerna från den finansiella tillsynsmyndigheten CySEC (EU). Libertex CySEC har licensnummer 164/12.

För dig betyder det att du måste verifiera dig själv om du vill handla hos en kryptomäklare. En process som kan vara lite tråkig, men medför en säkrare upplevelse för dig.

LINK / USD
Chainlink kurs
$ 13.12
-3.57%

Gå direkt till Libertex  

Riskvarning: 83% av icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel


Köpa Chainlink- steg-för-steg instruktioner

För att du ska enkelt komma igång och handla Chainlink på Libertex har vi skapat en detaljerad steg-för-steg guide för dig.

I det följande stycket beskriver vi hela processen med att köpa och sälja Chainlink CFD:er hos kryptomäklaren Libertex, en särskilt nybörjarvänlig handelsplattform för krypto CFD:er.

Om du föredrar att använda en annan plattform kan du ta en titt på vår jämförelse av de bästa reglerade handelsplattformarna för kryptovalutor i Europa.

Libertex övertygar med en snygg och snabb plattform som är enkel att komma igång med. Det är även kryptomäklaren med största utbudet av CFD:er för kryptovalutor. Förutom kryptovalutor som Chainlink kan du också handla aktier, metaller och råvaror hos Libertex.

ForexClub skapades 1997 och är företaget bakom Libertex. Handelsplattformen är reglerad efter CySEC (EU) och är godkänt för finansiella transaktioner.

Det är även värt att nämna att Libertex erbjuder även ett flertal insättningsmetoder, vilket ger dig många förutsättningar för att köpa LINK CFD:er hos kryptomäklaren.

Libertex

Steg 1

Skapa ett konto hos Libertex


Hur skapar man ett konto hos Libertex?

Gå till Libertex och använd “Register” knappen för att starta registreringen. Det första du behöver för att starta är en mailadress och ett säkert lösenord.

öppna nytt konto Libertex

Efter att du fyllt i en email och ett lösenord kommer du direkt till Libertex instrumentbräda, du har nu ett konto hos Libertex.

Du har möjligheten att testa hur det är och handla på handelsplattformen med ett demokonto, som har krediterats 50 000 låtsas-dollar. Du kan använda dessa för att lära känna de olika funktionerna plattformen erbjuder.

När du är redo för att investera riktiga pengar, kan du enkelt byta tillbaka till det riktiga kontot igen och sätta in pengar för att handla LINK.

Innan du gör något på plattformen bör du bekräfta ditt konto. För att göra detta, klicka på din email i det övre högra hörnet och sedan på “Profile Management”

Meny Libertex

Här har du möjligheten att fylla personuppgifter och du kan även verifiera din email. För att fylla i uppgifterna så trycker du på “Edit”.

Profile management Libertex

Steg 2

Första insättningen


Nu kan du sätta in pengar på till konto för att börja handla finansiella instrument. Några betalningsalternativ kan du komma igång inom några sekunder.

Du kan välja belopp och se vilka insättningsalternativ Libertex erbjuder genom att klicka på “Deposit” i menyn. För att ta ut pengar från ditt konto hittar du denna funktionen i menyn när du klickar på din email, under “Withdraw funds”.

Insättning Libertex

Företaget måste verifiera din identitet inom 15 dagar efter den första insättningen. En bild på ditt pass, körkort eller annat identitetskort krävs för detta. Dessutom kräver Libertex att du behöver säkerställa äktheten för din identitet genom att skicka en kopia av en faktura i ditt namn. Det kan till exempel vara en telefonräkning eller räkningen för din hyra.

Denna processen tar såklart lite tid och är inte jätterolig att genomföra, men när du börjar investera pengar bör du sätta undan lite tid för säkerheten.

Libertex har några förslag på insättningsbelopp när du ska sätta in ett belopp. Det finns några olika nivåer man kan uppnå beroende på beloppet. En insättning på 500 EUR motsvarar guld status och 3% rabatt på handelsavgifter. Ett belopp på 1500 EUR ger 20% rabatt, vilket kan vara intressant om du aktivt handlar mycket på handelsplattformen.

Alla enskilda belopp som ligger inom motsvarande intervall kvalificerar också för respektive paket.

Insättningsvillkoren hos Libertex är lite varierande. När du sätter in pengar via en banköverföring (SEPA) krävs inte något minimibelopp. Men alla andra betalningsmetoder måste du sätta in minst 100 EUR.

Insättning via PayPal, Skrill och kredit-/bankkort är snabba alternativ. Pengarna är tillgängliga för dig omedelbart efter att betalningsprocessen är genomförd. Andra alternativ är väntetiden cirka upp till 48 timmar. Vissa överföringar kan till och med ta några mellan 2 till 5 bankdagar.

Insättningsalternativ Libertex

Steg 3

Välja Chainlink instrumentet


Efter att du har genomfört din insättning och pengarna har krediterats på ditt konto kan du börja handla LINK. Du hittar Chainlink genom att antingen söka efter det eller hitta den i listan över kryptovalutorna Libertex erbjuder. För Chainlink gäller LNKUSD – vilket är ett CFD mot den amerikanska dollarn.

Efter att du har valt Chainlink så kan du öppna en position genom att klicka “open trade position”. När du handlar med finansiella instrument som CFD:er köper du inte den underliggande kryptovalutan, utan prisutvecklingen istället. Det betyder att du kan tjäna pengar både på att kryptovalutan går ner eller upp i värde (genom sälja eller köpa CFD:en).

Handla LINK Libertex

Efter att du har klickat på att öppna en position får du upp ett fönster där du har möjligheten att justera positionen efter din strategi.

Öppna order LINK Libertex

Första alternativet är om du vill lägga en order på nuvarande pris “Now” eller vid ett annat pris “At the price”.

Sen är det dags att bestämma hur stor positionen ska vara i EUR värde och sen har du möjlighet att applicera en hävstång som multiplicerar placeringen (medför en högre risk).

Du ser även hur mycket kapital som krävs för att hålla din position öppen och vilken avgift den medför (courtage).

Under “Limit profit and loss” har du valet att bestämma prisnivåer där positionen ska automatiskt stängas. Detta är en bra funktion om du inte kan övervaka positionen under en längre period, där du kan välja att stänga position vid en viss vinst eller förlust.

Om du vill sälja LNKUSD så hoppas du på att priset kommer falla (du tjänar pengar när prisutvecklingen faller) och om du vill köpa LNKUSD så hoppas du på att priset kommer att stiga (du tjänar pengar när prisutvecklingen stiger). Motsatsen gäller också såklart.

Efter att du ha fyllt i allt och antingen köpt eller sålt, har du nu öppnat en handelsposition för Chainlink hos Libertex.

Steg 4

Köp och sälj Chainlink


Nu när du har öppnat en position kan du när som helst korrigera den genom att antingen köpa eller sälja mer. Om du inte fyllt i en Stop Loss eller Take Profit, är det viktigt att du kontinuerligt övervakar denna för att följa din strategi.

Du ser all relevant information du behöver för att ändra en position i högerspalten på Libertex. Där har du kontobalansen, aktiva positioner och stängda positioner.

Under de tester vi har genomfört på Libertex gillar vi hur enkelt och smidigt användargränssnittet är.

Har du bestämt dig för att handla Chainlink?

Börja handla LINK hos Libertex idag »

Kapitel 3

Köp Chainlink (LINK) coins


Om du vill köpa LINK coins via en kryptobörs rekommenderar vi Bitpanda. Där kan du också köpa Bitcoin och Ethereum, men även andra kryptovalutor som IOTA.

Bitpanda är ett startup-företag från Österrike som erbjuder handel med kryptovalutor till låga avgifter och möjlighet att lätt överföra investeringar till din egna wallet.

[br]

Steg 2

Skapa ett konto på Bitpanda


Först behöver du skapa ett konto hos Bitpanda.

För att göra det klickar du på “Get started” i det högra hörnet och fyller i uppgifterna

Bitpanda konto

[br]

Steg 3

Insättning på Bitpanda


Innan du kan sätta in pengar på ditt konto krävs det att du verifierar ditt konto.

Klicka på “Verify now” på hemsidan för att gå vidare.

För att verifiera ditt konto behöver du fylla i din adress och ett telefonnummer.

verifierar Bitpanda konto

[br]

Steg 4

Köp Chainlink (LINK)


Efter att du verifierat ditt konto och gjort en insättning kan du göra din Chainlink investering!

När du är inloggad på hemsidan så hittar du Chainlink (LINK) genom att gå till “Prices” under menyn. Här kan du sedan söka efter Chainlink / LINK.

Köp Chainlink (Bitpanda)

Den blå knappen “Buy LINK” tar dig till köpmenyn.

Bestäm dig för hur mycket du vill investera och ange antalet LINK du vill köpa.

Bekräfta ordern och nu har du investerat i Chainlink!

Köpa LINK coin

 

Kapitel 4

Vad är Chainlink?


En överblick av de viktigaste funktionerna för Chainlink

[br]

Låt oss kort beskriva problemet med de flesta nuvarande blockkedjorna, innan vi går in på detaljerna av Chainlinks teknologi. De flesta har hört talas om Bitcoin nu, en digital valuta baserad på blockchain-teknik. Men många förstår inte varför denna teknologin är revolutionerande.

För första gången i historien möjliggör blockkedjor en “triple-entry accounting” som stöds av ett distribuerat nätverk av datorer som kan nå konsensus på huvudboken. Handel kräver nu inte längre en betrodd tredje part för att underlätta och dokumentera transaktionen, utan istället kan man lita på det decentraliserade protokoll för att genomföra transaktioner direkt via peer-to-peer (P2P). Resultaten av handel kan lagras i en vanlig huvudbok tillgänglig för alla inblandade. Även om detta är ett stort framsteg är begränsningen till enskilda funktioner ett problem med blockkedjor, till exempel att Bitcoin endast används som ett P2P betalningsalternativ.

Ethereum har tagit blockchain funktionaliteten till en ny nivå genom att tillhandahålla smarta kontrakt “smart contracts”. Det betyder att blockkedjan kan utföra en mängd olika funktioner med hjälp av kod som består av “if/then” parametrar för att skapa transaktioner, till exempel om X inputs händer, genereras Y outputs.

Vad Ethereum och smart contracts gjort möjligt

Det är inte längre nödvändigt för ett blockkedja att endast begränsa sig till att vara ett betalningsalternativ. Andra tillgångar som fysiska tillgångar (produkter, fastigheter etc.), data och värdepapper etc. kan idag representeras digitalt på Ethereum blockkedjan och digitalt förses med avtalsvillkor för överföring. Villkor kan utlösas av externa uppgifter, till exempel ett sportspel som beror på resultatet av en match, eller en lånebetalning som beror på bankens nuvarande räntor.

Huvudsakligen kan människor ingå en mängd varierande avtalsenliga förpliktelser med okända personer och fortfarande lita på att kontraktet kommer att fungera som planerat så länge det smarta kontraktet får korrekt data. Problemet med smart contracts är att de inte kan pålitligt få den information de behöver eller anslutas till befintliga externa system. Detta leder till det första avgörande användningsfallet för Chainlink: anslutning.

Med hänvisning till ovan nämnda funktionen om X sker Y, uppstår frågan vilka dessa är? X representerar input till kontraktet som alltid kommer från en datakälla. Denna data kan vara sportdata, marknadsdata, händelsedata, data från en systemdatabas, etc. Uppgifterna matas in i “smart contract”, vilket sedan får “smart contract logic” att utfärda en utgång Y. Y representerar en åtgärd som vanligtvis kommer att ta form av en betalning, överföring, åtkomst/tillstånd beviljats eller nekats. Det vill säga, smart contracts kan använda extern data för att interagera med sin logik och sedan generera output som utlöser någon form av handling.

Chainlink: Koppling mellan blockchain och äldre system

Medan de flesta blockchain-projekten fokuserar på att upphäva och ersätta gamla system, väljer Chainlink ett annat tillvägagångssätt genom att ansluta de äldre systemen (off-chain) och nya blockchain-system (on-chain). Detta är kritiskt eftersom majoriteten av den data som krävs för att utlösa smart contracts finns i de äldre systemen, vilka inte kommer försvinna på kort sikt. Det är därför viktigt att blockkedjor kan fungera med dem. Äldre system kan också effektivisera många processer genom att integrera Distributed Ledger teknik och utnyttja blockchains tekniska framsteg.

Chainlink oracles

Anslutningsegenskaperna är centrala för att uttnyttja smart contracts, men detta händer bara när deras dataskydd är av största vikt, vilket leder oss till Chainlinks andra specialfunktion: säkerhet.

En anledning till blockchains stora popularitet är deras höga säkerhet jämfört med konventionella databassystem. Eftersom de är decentraliserade och körs samtidigt på tusentals datorer som alla hanterar en kopia av huvudboken, till skillnad från centraliserade system kan de inte hackas.

Att arbeta med smart contracts och oracles är emellertid problemet att de nuvarande oracle-lösningarna inte är decentraliserade. Dessa är antingen tredjepartslösningar eller intern oracle skapad av en av de inblandade parterna. Säkerheten för smart contracts är således inte given, eftersom centraliserade oracles är en attackpunkt för manipulering. Det är anledningen till behovet av decentraliserade oracles.

Chainlink tillåter skaparen av ett smart contract att välja så många oracles personen vill (distributed oracle) liksom vilka och hur många datakällor (distributed sources). Till exempel kan ett företag som hanterar aktier aggregera data från olika leverantörer (Reuters, Bloomberg, etc.) och bearbeta det ytterligare. Med binära poster är det möjligt att göra genomsnitt och bortse från outliers. Noder som tillhandahåller outlier data måste betala en straffavgift och få negativt betyg. Därför är det i bästa intresse för utgivarna av uppgifterna att säkerställa kvaliteten på deras data.

Ytterligare säkerhetsfunktioner hos Chainlink:

Trusted Execution Environment (TEE): Den part som ber utgivarna av data kan välja noder som använder en viss typ av hårdvara, exempelvis Intel SGX. Detta minskar ytterligare riskerna hos oracle.

Zero Knowledge Proof (ZKP): Kan användas för att verifiera att en given nod har gjort en transaktion utan att avslöja ytterligare detaljer om transaktionen. Tekniken används bland annat i kryptovalutan Zcash. Denna princip används av Chainlink med interaktionen mellan noder och oracles.

Ett annat vanligt problem med blockchain teknologin är den begränsade skalbarheten. Chainlink löser detta genom att använda WebAssembly (WASM) program som kan köras tillsammans med TEE. Detta gör att många funktioner kan köras “off-chain” i TEE, vilket är mycket snabbare än beräkningar “on-chain”. Endast uppgörelsen måste hanteras “on-chain”, men beräkningarna för dessa är minimal.

Chainlink förenar tre av de viktigaste funktionerna av blockchains: anslutning, säkerhet och skalbarhet. Det resulterar i att det är ett av de mest intressanta projekten inom sektorn för att koppla den verkliga världen till distributed ledger technology.

Användning av Chainlink

Den potentiella användningen av Chainlink är mycket mångsidig, bara för att all tillgänglig data kan matas och bearbetas. Här är några exempel:

 • Kursdata:Exakt allokering av Stablecoins till Fiat-valutor.
 • Information om kapitalmarknaden: Priserna på de tokeniserade tillgångarna/värdepapper.
 • Referensdata för benchmark: Inkludering av räntor i finansiella derivat.
 • Certifiering: Akademiska prestationer eller statligt utfärdade identitetshandlingar.
 • Statisk/Pseudostatisk data: Säkerhetskoder, landskoder, valutakoder.
 • Väderdata: Beräkning av försäkringspremier baserat på väderprognoser.

Idén att kunna ansluta alla system och databaser över hela världen utan stor ansträngning och kostnad är redan mycket attraktivt. Men om du föreställer dig att dessa system kan interagera med varandra endast baserat på data, kan idén om en fjärde industriell revolution inte vara omöjlig. Chainlink kan bli en pionjär inom digitaliseringen av alla relaterade processer.

 

Partnerskapet mellan Chainlink och Google

Chainlink Google Partnerskapet

 

Under våren 2019 orsakade Chainlink en sensation “Google Cloud”, IT-jättens division för cloud computing services meddelade att de arbetade med hybrid blockchain/cloud-applikationer med Ethereum och Google Cloud. Chainlink nämndes också i denna kommunikation.

…placing BigQuery data available on-chain using a Chainlink oracle smart contract. Possible applications are innumerable, … high and immediate utility: prediction marketplaces, futures contracts, and transaction privacy.” – Allen Day (Google)

Förutom partnerskapet med Google finns det många fler:

 • Dapps Inc: Tillsammans med Dapps Inc., kommer Chainlink att integrera deras oracle-system på Dappsuite-plattformen EBC, som också används av Salesforce.
 • Matic, GoChain & Harmony: Dessa tre krypto-projekt kommer också att integrera Chainlink oracle.
 • KAIKO: Kaiko är en leverantör av marknadsdata för kryptovalutor och kommer att fungera som en källa för krypto relaterad information för Chainlink oracle nätverket.

 

Till skillnad från många andra blockchain-plattformar som också tillkännager många partnerskap har Chainlink en definitiv användning redan från början.

Chainlink forskningsteam

Chainlink Research

Ann Grackin – verkställande direktör (vd)

Ann Grackin leder Chainlink Research och är särskilt bekymrad över leveranskedja-strategin. Hon har tidigare varit vice verkställande direktör för leveranskedjestrategin för AMR Research, ledande för försäljnings- och produktavdelning för Verilytics och tidigare även vice verkställande direktör för Avicon, ett IT-konsultföretag.

Bill McBeath – Chief Research Officer

McBeath koordinerar teamets vetenskapliga arbete. Han har över 20 års erfarenhet av affärs- och teknologi-forskning och mjukvaruarkitektur. Tidigare var han chef för nätverk, prestanda och systemintegration.De andra medlemmarna är mycket kvalificerade och har en mängd erfarenhet inom olika branscher. På lång sikt är detta en mycket bra grund för en krävande och hållbar utveckling av Chainlink-ekosystemet.

Kapitel 5

Chainlink Wallet – Förvara LINK säkert


Obs: Om du har valt en CFD-investering kan du hoppa över det här avsnittet eftersom mäklaren tar hand om säkerheten för dina insättningar.

Det är endast när du själv kontrollerar de privata nycklarna som dina LINK-tokens verkligen tillhör dig och är skyddad från flertalet olika hackerattacker. Eftersom LINK är en ERC-20 token kan du använda all programvara och hardware wallets som stöder Ethereum.

Chainlink Hardware wallets

Ledger och Trezor wallets är två alternativ som du kan förvara majoriteten av kryptovalutor på.

Chainlink Software wallets

MetaMask installeras som ett plugin för Firefox eller Google Chrome och kräver ingen registrering. MetaMask är gränssnittet till Ethereum-nätverket och behövs för att använda distribuerade applikationer på Ethereum blockkedjan. Den snabba installationen och den intuitiva designen gör den till en av de mest populära ETH-plånböckerna.

Slutsats

Chainlink är definitivt ett av blockchain-projekten som borde vara på skärmen under de närmaste åren. Tekniskt sett är konceptet banbrytande och kan om det lyckas implementeras förändra interaktionen mellan stora företag och DLT (Distributed Ledger Technology). Intresset för projektet är stort och kommer förväntas fortsätta växa. Alla som investerar i kryptovalutor bör tänka på en position i LINK.

[wpsites_comment_form]