Handla krypto direkt hos
Skilling med BankID & Swish! Med nästintill 0% spreadavgifter  

Var kan jag köpa EOS

Steg för steg köpguide [year]


Köp EOS introduktion
[br]

Nuvarande kurs:

5.87 SEK

I den här artikeln visar vi dig hur du framgångsrikt investerar i kryptovalutan EOS.

Som en investerare har du olika alternativ:

Du kan handla EOS certifikat eller köpa EOS mynt på en kryptobörs.

I denna artikeln kommer du lära dig vilka skillnaderna är mellan dessa varianter och vilket alternativ som passar dig bäst!

Riskvarning: Handel med hävstångsprodukter som CFD:er medför en betydande risk för förlust och kanske inte passar alla investerare. 83% av icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel med denna leverantör. Att handla sådana finansiella instrument är riskabelt och kan medföra en total förlust av ditt investerade kapital.

[br]

Introduktion

Vad är egentligen EOS?


EOS kryptovaluta logo

EOS.IO är programvara med en skalbar blockchain-arkitektur baserad på Ethereum med tillhörande EOS token. Konstruktionen liknar ett operativsystem på vilket olika decentraliserade applikationer (dApps) kan byggas. Det utvecklades av block.one, Dan Larimers företag, som grundade Bitshares och Steem. Det finns inga transaktionsavgifter på EOS-plattformen.

Om du äger en viss procentandel av EOS tokens har du en direkt rätt till motsvarande mängd datorkraft, minne och bandwidth. Det betyder att dApps måste köpa tokens i förväg för att kunna driva applikationen. Inflationsnivån beror på återkommande röstningar.

EOS förlitar sig på hög skalbarhet, såväl som på en plattform som erbjuder många olika alternativ för att samla utvecklare och möjliggöra en enkel introduktion till blockchain-utveckling. Utvecklarna kan använda pre-built databaser och kontohanteringsverktyg, vilket oftast kräver utbyggnad från grunden för andra kryptovalutor.

EOS lanserades som en ICO (Initial Coin Offering) med start den 26:e juni 2017 och slutade den 11:e juli 2017.

En överblick av de viktigaste funktionerna för EOS

[br]

Skalbarhet

Till skillnad från de flesta andra blockkedjor använder EOS inte decentralisering till förmån för skalbarhet och prestanda. Vilket i jämförelse mot Ethereum kan vara vettigt där det historiskt sett varit problem med prestandan när nätverket utsatts för kraftig belastning. Ett exempel är lanseringen av “Crypto Kitties” (digitala samlarkort) på Ethereums nätverk, vilket medförde stora problem med nätverkshastigheten.

EOS kan hantera mer än 10,000 transaktioner per sekund, en siffra som är planerad att ökas på medellång till lång sikt. EOS blocken är strukturerade som cirklar, vilket reducerar latens och främjar prestanda. Enskilda threads körs i dessa cirklar. I likhet till Cardanos slot system, kan dessa threads köras parallellt inom enskilda kretsar.

Massanpassning

EOS strategi för massanpassning är ett av deras främsta fokusområden. Det ska finnas ett brett utbud av dApps för en mängd olika användningsområden som är fritt tillgängliga och kan hantera ett stort antal användare. Från både utvecklar- och användarperspektiv är EOS-plattformen / EOS dApps mycket bra när det gäller användbarhet och användarupplevelse.

Detta gör det möjligt för utvecklare att få tillgång till ett stort antal förbyggda verktyg för databas- och kontohantering. Alla processer och varje gränssnitt är självförklarande och kan enkelt tolkas. Dessutom tilltalar EOS.IO många utvecklare, vilket gör det möjligt att skriva applikationer på olika programmeringsspråk. Förutom C++ kan alla programmeringsspråk som kan kompileras med WebAssembly (WASM) användas (Go, Haskell, Java och många fler).

Tillväxtorienterad

Ett stort problem med blockkedjor är att skapa en sund tillväxt. Här talar vi inte om prisutvecklingen av tokens, utan om användar- och företags tillväxten som använder EOS-programvaran till deras produkter. För att säkerställa detta har 1 miljard dollar reserverats till partnerskap.

I april 2018 tillkännagavs lanserades EOSIO-fonden för strategiska investeringar i asiatiska projekt med 200 miljoner dollar. Block.One har också ett samarbete med Virginia Tech College, en 100 miljoner dollar fond med FinLab AG för den europeiska marknaden och “Tomorrow Blockchain Opportunities” i samarbete med Tomorrow Ventures, där till exempel Eric Schmidt (Google) är involverad. Målet med alla dessa partnerskap är att främja blockchain utvecklingen över hela världen.

Detaljerad information om EOS teknologin finner du under kapitel 4 i denna artikel.

Kapitel 1

Var kan jag köpa EOS?


Rekommenderade handelsplattformar för EOS handel:

[br]

eToro logo

eToro

2000 SEK

Minsta insättning

Finns i Sverige

Skilling logo

Skilling

2000 SEK

Minsta insättning

Finns i Sverige

[br]

Snabbguide: Hur köper man EOS?

  1. Välj en ansedd handelsplattform som erbjuder din insättningsmetod.
  2. Öppna ett konto och verifiera dig själv.
  3. Gör en insättning på ditt konto.
  4. Köp EOS med fiatvaluta (SEK, EUR, USD).
  5. Förvara dina kontouppgifter och mynt säkert.

[br]

Steg 1

Kryptomäklare vs kryptobörs


När du investerar i kryptovalutor har du valet mellan följande alternativ:

  • Handla kryptovalutor med certifikat hos en online mäklare (CFD-handel)
  • Köpa underliggande “riktiga” kryptovalutan på en kryptobörs

CFD:er är finansiella derivat där du köper “long” och säljer “short” för vald kryptovaluta. Du kan då dra nytta av prisfluktuationer utan att behöva förstå själva tekniken bakom kryptovalutorna. Om du köper “riktiga” kryptovalutor på en kryptobörs kan du skicka dem till din egen plånbok. Du är själv helt ansvarig för din plånbok och är din egen bank.

CFDFördelar
+ Hög säkerhet
+ Enkel inloggning
+ Handel med hävstång möjlig
+ Du kan dra nytta av prisfluktuationer
+ Du behöver ingen plånbok för förvaring


Nackdelar
– Du äger inga ”riktiga” kryptovalutor
– Ofta är det bara de 20-30 största kryptovalutorna som är tillgängliga

[br]

“Riktig” kryptovalutaFördelar
+ Du är ensam ägare av dina mynt
+ Globala transaktioner utan transaktionskostnader
+ Användning utvecklar din egen tekniska förståelse
+ Stort val av kryptovalutor


Nackdelar
– Du är ansvarig för säkerheten
– Tekniska kunskaper krävs
– Ingen hävstång handel
– För närvarande begränsade utbetalningsalternativ

[br] Båda alternativen erbjuder utmärkta möjligheter att dra nytta av den närmande krypto-boomen. Om du är tekniskt intresserad av blockkedjetekniken är “riktiga” kryptovalutor vägen att gå. Om du är mer intresserad av handel och prisutveckling av kryptovalutor och du vill inte äga kryptovalutorna under längre perioder, då passar CFD-handel dig. Jag bestämmer mig för…

Kapitel 2

Köp EOS certifikat


Du har valt att handla EOS genom en kryptomäklare.

Vi har sammanställt en översiktssida för dig att jämföra alla EU-reglerade kryptomäklare.

Vi rekommenderar den skandinaviska mäklaren Skilling och förutom certifikat för Dash, erbjuds certifikat för Bitcoin och andra etablerade kryptovalutor. Om du även vill handla med certifikat för andra tillgångar som guld, valutor eller aktier har du möjligheten på Skilling.

Skilling är en reglerad handelsplattform under CySEC 357/18 – Cyprus Securities and Exchange Commission och erbjuder svensk support. Dessutom är det en av de snabbaste plattformarna att komma igång och handla på, med supersnabb verifiering med BankID och insättningar med Swish. Du börja handla efter endast 5 minuter, vilket är snabbast på CFD-marknaden för svenska användare.

Förutom insättningar med Swish, erbjuds även kredit-/betalkort (VISA, MasterCard), Trustly, Skrill och Neteller.

[br]

Steg 2 (Skilling)

Skapa ett konto på Skilling


Det tar endast ett par minuter att börja handla med kryptovalutor hos Skilling.

Fyll i en epost, ett lösenord och välj vilken kontovaluta du vill använda (SEK,EUR, etc.).

Skilling nytt konto registrering

Du har nu skapat ett gratis demokonto. För att handla med riktiga pengar behöver vi slutföra kontoregistreringen.

Skilling demo konto verifiering

Använd BankID för blixtsnabb verifiering!

Klicka på BankID, fyll i ditt personnummer och sedan verifierar du det i appen eller på datorn.

Skilling verifiering BankID

Har du däremot inte BankID så kan du fortsätta verifieringen genom att klicka på “Manuell registrering. Den manuella verifieringen kräver lite längre tid att fullfölja.

Skilling manuell inmatning konto

När du är klar med verifieringen av ditt konto kan vi fortsätta med din första insättning.

[br]

Steg 3 (Skilling)

Skilling insättning


När du har loggat in och verifierat ditt konto kommer du kunna se en “Insättning” knapp längst ner till höger.

Skilling insättning konto

Här har du alternativet att välja betalningsmetod och insättningsbelopp. Vi rekommenderar användning av Swish för snabb och smidig insättning.

Skilling insättning swish

Har du valt Swish och angett ett insättningsbelopp behöver du endast fylla i ditt telefonnummer kopplat till Swish.

[br]

Steg 4 (Skilling)

Köp och sälj EOS certifikat


En stor fördel med att köpa krypto CFD:er är att du kan investera i kryptovalutor utan några omvägar. Att köpa “riktiga” kryptovalutor kräver vanligtvis omvägar från SEK/EUR till Bitcoin och sedan från Bitcoin till andra kryptovalutor.

Anledningen till detta är att inga lämpliga handelspar mellan SEK/EUR till respektive kryptovaluta erbjuds av börserna.

Efter en godkänd insättning kan vi fortsätta med handeln.

Under “Trading” fliken på hemsidan får du en bra överblick av vad du kan handla på Skilling.

För att anpassa din egen övervakningslista kan du lägga till eller ta bort tillgångar genom att klicka på hjärtat till höger (ett helfärgat hjärta betyder att den är i din lista).

Sök EOS Skilling

Efter att du har hittat EOS och lagt till kryptovalutan i din övervakningslista kan vi öppna en position och detta gör du genom att klicka på “sälj & köp” till vänster eller “Handla” knappen till höger.

Köp EOS skilling

Bestäm dig för hur mycket pengar du vill använda för att köpa eller sälja EOS certifikat med.

Ska du ha en “long”- eller “kort”-position? Vill du använda hävstång? Ska positionen stänga automatiskt vid vinst/förlust?

Efter att du har anpassat ordern efter dina preferenser klicka på köp.

Ny EOS order Skilling

Grattis! Du har nu öppnat en position i kryptovalutan och kan följa prisutveckling för din investering under “Positioner”.

Fortsätt till “EOS teknologi i detalj”

Kapitel 3

Köp EOS mynt


Om du vill köpa den underliggande EOS valutan hos en börs rekommenderar vi en av de ledande handelsplattformarna inom kryptovalutor, eToro. Det krävs fler tekniska kunskaper för att korrekt och säkert hantera och förvara kryptovalutor, EOS kan även lagras i din egen hardware wallet.

Det finns även möjlighet att investera i andra kryptovalutor hos eToro som Bitcoin, Ethereum, Tezos och många fler.

Om du inte vill begränsa dig till endast en kryptovaluta mäklare erbjuder eToro också certifikathandel med aktier, råvaror och valutor. Det finns även “Social handel” på plattformen, vilket betyder att du har möjligheten att följa professionella traders.

Bonusen med eToro är att de erbjuder certifikathandel med utvalda kryptovalutor. Handelsplattformen har varit på finansmarknaden sedan 2007 och är en reglerad plattform under FCA 7973792, AFSL #491139 och CySEC 109/10.

[br]

Steg 2

Skapa ett konto på eToro


Registreringen tar endast några minuter.

Allt du behöver göra är att ange följande grundläggande kontouppgifter.

eToro nytt konto registrering

Efter att du har skapat ett konto kommer du få ett mail för att bekräfta öppningen av kontot.

[br]

Steg 3

eToro insättning


Efter att du har loggat in ser du omedelbart olika handelspar som du kan handla med. Du kan enkelt ta bort och lägga i din bevakningslista genom att klicka kugghjulet till höger.

eToro insättning konto

Sedan får du välja insättningsbelopp och betalningsmetod. Några av de populära betalningsmetoderna är PayPal, kredit-/betalkort, Skrill och Neteller.

Du kan välja mellan fyra insättnings valutor: USD, EUR, GBP, AUD. Tyvärr ingen insättning med SEK, vi rekommenderar därför antingen USD eller EUR.

eToro insättning PayPal

[br]

Steg 4

Köp EOS


När du har genomfört insättningen och pengarna har kommit in på ditt konto, kan du göra din EOS investering!

Under “Handelsmarknader” kan vi hitta Krypto marknaden på eToro.

Sök efter Ethereum eToro

Nu kan du se sökresultatet för alla kryptovalutor på eToro och kan snabbt hitta EOS. Efter att du har valt EOS kan du köpa kryptovalutan genom att klicka på “Köp”.

Sök EOS eToro

Bestäm dig för hur mycket pengar du vill använda för att investera i EOS kryptovalutan.

För att köpa den underliggande tillgången krävs det att du inte använder någon hävstång (dvs. 1x).

Efter att du har anpassat ordern efter dina preferenser kan du genomföra affären.

Köp order EOS eToro

Sist men inte minst erbjuder eToro möjligheten att köpa kryptovaluta portföljer från andra medlemmar på plattformen.

Det finns experter på kryptovaluta portföljer som intensivt arbetar för en optimerad fördelning av de olika kryptovalutorna.

Det hela går under termen “Social handel” och är ett intressant område.

Om du väljer att kopiera en portfölj rekommenderar vi starkt att du noggrant undersöker användaren.

Tycker du att portföljfördelningen är rimlig? Har tradern varit framgångsrik tidigare? Följer personen vissa riktlinjer för risk? Hur professionellt kommunicerar användaren på plattformen?

Alla dessa faktorer spelar en viktig roll för lönsamheten av en trader.

Du hittar möjliga portföljer under “CopyPortfolios” i menyn.

eToro social trading

Kapitel 4

Vad är EOS?


En överblick av EOS egenskaper

DPoS “Delegated Proof-of-Stake” utvecklad av Dan Larimer, är den största specialiteten när det gäller EOS-teknik. DPoS omfattar väljare, vittnet och delegater. Ägandet av EOS representerar rösträtt på nätverket. Vittnen väljs med rösterna och är viktade till ditt innehav, utvalda vittnen validerar sedan nya block.

EOS DPoS

Väljare (EOS Community)

EOS-samfundet röstar både om vittnen och delegaterna, dessutom röstar man om förslag från delegaterna. Ett exempel på förslag kan vara att ändra blockstorleken.

Vittnen

Antalet vittnen är begränsat till 100. Vittnen säkerställer nätverkssäkerhet och kan även röstas ut. Med plattformens tillväxt och det ökande antalet potentiella vittnen blir ett nytt val allt svårare, vilket fungerar som motiv för vittnen att fullgöra sina uppgifter.

Delegater

Delegaterna ansvarar bland annat för att upprätthålla EOS-nätverket, styra och föreslå tekniska förändringar.

Fördelar Nackdelar
Ökad prestanda Begränsad decentralisering
Mindre energiförbrukning än PoW Mutning/Korruption möjlig i valsystemet
Valsystem med incitament
Ingen mining-hårdvara behövs

Möjlig användning av EOS

Tidigare nämnt fokus är på olika typer av applikationer för ett brett spektrum av användare. Hittills finns det en mängd olika applikationer och EOS-ekosystemet är ett av de mest aktiva tillsammans med Ethereum:

EOS ekosystem

De mest framgångsrika är för närvarande spelapplikationer, ledda av EOSBet. Här kan användare spela olika spel i ett decentraliserat kasino (t.ex. Dice & Blackjack) och använda bland annat BTC och EOS som insatser. Det kännetecknas av påvisbar rättvisa, en låg house edge och inga transaktionskostnader. EOSBet var det första on-chain kasinot som fick en spellicens från Justitieministeriet i Curacao.

Det förblir spännande om hur intresset för andra applikationer inom andra områden kommer bli i framtiden. Grundstenen har redan lagts när det gäller mångfald.

Förutom de decentraliserade applikationerna vill EOS-teamet också skapa partnerskap med befintiliga företag. Tapatalk, en plattform med ca. 300 miljoner användare, meddelade i slutet av februari 2019 att de skulle vilja använda EOS blockkedjan för sitt så kallade “Gold Point Reward System”.

Plattformens användare har möjlighet till olika belöningar för vissa aktiviteter, vilket har funnits sedan 2017 och där användare kan byta belöningarna för virtuella prylar. Genom samarbetet med EOS kommer vara möjligt att byta ut dessa poäng mot tokens på EOS blockkedjan och i sin tur mot BTC.

EOS-teamet

EOS.IO grundades av open source företaget block.one som är baserat på Caymanöarna. Verkställande direktör och co-founder är Brendan Blumer, tidigare arbetat inom startup scenen och grundade Accounts.net. Plattformen gjorde en vinst på mer än 1 miljon dollar per månad.

Dan Larimer är Chief Technical Officer (CTO) och co-founder. Han kan beskrivas som EOS mastermind, som tidigare skapat den decentraliserade plattformen “Bitshares” (2014) och den sociala plattformen “Steemit” (2016).

Block.ones Chief Operating Officer (COO) är Rob Jesudason, tidigare arbetat som Chief Finance Officer (CFO) hos Commonwealth Bank of Australia och chef för Global Emerging Markets hos Credit Suisse. Hans ansvarsområde inkluderar tillväxten av EOS-ekosystemet.

Interna juridiska rådgivare för Block.one är Lee A. Schneider, som tar hand om alla frågor om efterlevnad, reglering och lag. Han har tidigare arbetat för McDermott Will & Emery.

Kapitel 5

Förvara EOS säkert


Obs: Om du har valt en CFD-investering kan du hoppa över det här avsnittet eftersom mäklaren tar hand om säkerheten för dina insättningar.

Hur säkrar jag min EOS investering?

Likt alla kryptovalutor bör du lagra din EOS i en software eller hardware wallet, för att ha kontroll över de privata nycklarna och därmed dina investeringar.

Populära EOS wallets:

FreeWallet EOS

FreeWallet (Mobil)

FreeWallet är en plånbok för mobila enheter, förutom EOS stöds 100 andra kryptovalutor. Plånboken är tillgänglig för Android och iOS och erbjuder ytterligare säkerhetsfunktioner, t.ex. att begränsa antalet transaktioner per dag/vecka.

GreyMass (Desktop)

GreyMass är en open source wallet där de privata nycklarna är säkrade med AES-256 kryptering. Röster för EOS-nätverket kan också göras från den här plånboken.

Ledger Nano (Hardware)

Det säkraste alternativet är att skaffa en hårdvaruplånbok, vi rekommenderar Ledger Nano. Utöver EOS kan du också lagra många andra kryptovalutor.

Slutsats för EOS

Det är tillrådligt att hålla ett öga på EOS. Dan Larimer har varit mycket framgångsrik med blockchain projekt (BitShares och Steemit) och han har även byggt en bra infrastruktur med block.one. Även om EOS kritiseras på grund av bristen på decentralisering, har det också sina fördelar med bättre prestanda och skalbarhet.

På lång sikt bör de enorma ekonomiska resurser som är reserverade för att säkerställa (exklusiva) partnerskap bidra till att fler och fler etablerade företag visar intresse.

[wpsites_comment_form]