Handla krypto direkt hos
Skilling med BankID & Swish! Med nästintill 0% spreadavgifter  

Skilling en ny handelsplattform med svensk support

Estimerad lästid: 7 min.

Kom igång och utöka din portfölj med kryptovalutor idag! Det har inte varit lättare att börja investera i kryptovalutor med CFD:s hos Skilling. Snabb och smidig registrering med BankID verifiering och enkel insättning via Swish.

I denna artikel kommer vi kolla närmare på den nya handelsplattformen Skilling.

Snabbguide – Börja investera i kryptovalutor på 5 minuter

 • Registrera ett konto hos Skilling.
 • Verifiera dig genom BankID.
 • Välj en betalningsmetod och ett insättningsbelopp på minst 2000 kronor.
 • Placera en order för utvald kryptovaluta.
 • Nu kan du slappna av och glöm inte att förvara dina kontouppgifter säkert.
Skilling

2000 SEK

Minsta insättning

Finns i Sverige

[br]

Vi vill påpeka att kryptovalutor är föremål för hög volatilitet, 60% av icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-kryptohandel (certifikat handel). Du bör överväga om du har råd att ta en högriskplacering i Bitcoin eller andra kryptovalutor. Riskera aldrig mer pengar än vad du är villig att förlora.

Vilka kryptovalutor och handelsavgifter erbjuder Skilling?

Idag erbjuder Skilling tio kryptovalutor för CFD-handel, dessa kryptovalutor är följande:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • Dash
 • NEO
 • IOTA (MIOTA)
 • Ripple (XRP)
 • Monero (XMR)
 • EOS

Alla dessa kryptovalutor kan du välja att antingen sälja ”short” eller köpa ”long”, beroende på vilken prognos du kommer fram till.

Fördelen med kryptovalutor mot annan CFD-handel är att kryptovalutorna är öppna för dig dygnet runt alla dagar i veckan hos Skilling.

Om du klickar på menyn uppe vänster och sedan in på ”Instrumentlista” kan du se alla tillgångar Skilling erbjuder på deras handelsplattform.

Klickar du sen in på ”Crypto” får du upp kryptovalutorna och information om respektive tillgång och vilka alternativ du har med varje. Här kan du bland annat se minimum och maximum positionsstorlek för varje kryptovaluta.

Skilling översikt kryptovalutor

När du skapar en position kan du även se dagliga räntekostnader samt helg avgifter för din position. Dessa finner du under ”Köp” knappen.

Handelsavgifter Skilling

En annan avgift tillkommer om du inte har handlat eller gjort insättningar under en period på sex månader kommer ditt konto anses vara inaktivt och en avgift på 50 EUR (i vald kontovaluta) dras från ditt Skilling konto.

Du har även möjlighet till ett kontoutdrag utan kostnad varje kalendermånad och om du skulle överskrida denna nivån medför en minimiavgift. Borsett från möjliga transaktionsavgifter från din bank.

Tänk på att du är ensam ansvarig för att betala skatt för samtliga vinster/intäkter du gör på ditt Skilling konto.

Bitcoin handel hos CFD-mäklaren Skilling

För att kunna börja CFD-handla behöver du först skapa ett konto hos Skilling.

Det gör du lätt genom att klicka på ”Öppna konto” på deras hemsida och fyller din epost och ett lösenord. Här får du också alternativet att välja kontovaluta och såklart erbjuder de SEK som standard valuta.

Registrera nytt konto Skilling

Du har nu skapat ett demo konto med virtuella pengar för att börja handla med riktiga pengar behöver du verifiera dig. Verifieringen gör du snabbt och smidigt med BankID.

Vid skapandet av ditt konto kommer du även få några vanliga frågor om handel för att utvärdera din kunskapsnivå.

Nu är det dags att göra en insättning på ditt Skilling konto.

Först klicka på ”Insättning” i nedre högra hörnet för att komma till insättnings alternativen. Här får du välja mellan ett flertal olika alternativ, varav vi rekommenderar Swish.

Insättning Skilling

Du klickar på valt alternativ och sedan fyller du i beloppet du vill sätta in, minimum 2000 kronor.

Om Swish är valt behöver du endast skriva in ditt kopplade nummer och klicka ”Insättning”, följ sedan instruktionerna för att godkänna transaktionen på din telefon.

Nu är det dags för den roliga biten!


Trading på Skilling

När du har skapat ett nytt konto kommer det finnas en förinställd övervakningslista av olika tillgångar under ”Trading” fliken.

Du kan själv ta bort och lägga till vilka tillgångar du vill övervaka. Genom att hålla över tillgången och klicka på stjärnan till höger. Använd sökfältet för att leta upp nya tillgångar du är intresserad av.

Skilling trading översikt

Du kan även skapa många olika övervakningslistor för att följa olika branscher separat, till exempel kryptovalutor. Kolla bilden ovan för att se vilka nuvarande kryptovalutor Skilling erbjuder handel med.

När du har börjat få koll på hur plattformen fungerar och har fixat en övervakningslista för kryptovalutor kan du öppna en order.

Du kan skapa en order genom att klicka på ”Köp” eller ”Sälj” pris boxarna för varje tillgång eller genom att trycka på ”Handla” knappen vid grafen.

Skilling bitcoin graph

CFD-handel möjliggör för både köp ”long” och sälj ”short” positioner, vilket betyder att antingen anser du att kryptovalutan kommer stiga eller sjunka.

Att öppna en köp position betyder att du tjänar pengar om priset på den underliggande tillgången stiger och förlorar om priset sjunker.

En sälj position betyder att du tjänar pengar om priset på den underliggande tillgången sjunker och förlorar om priset stiger.


Öppna en position

För att öppna en order väljer du först om det ska vara en ”sälj” eller ”köp” position. Sen väljer du om du vill öppna en marknadsorder eller en order med egen pris preferens.

Köpa kryptovalutor Skilling

Du fyller sedan in storleken på ordern och du kan välja mellan 1-2x hävstång för alla kryptovalutor.

Du har alternativet att aktivera ”stop-loss” och ”take-profit” funktionerna på plattformen.

Om du väljer att aktivera ”stop-loss” betyder det att om priset på den underliggande tillgången sjunker (köp) eller stiger (sälj) till valt belopp så stängs din position. Ett alternativ som används för att minimera förluster och genomförs även om du inte är inloggad.
Skilling mobil app

Om du väljer att aktivera ”take-profit” betyder det att om priset på den underliggande tillgången stiger (köp) eller sjunker (sälj) till valt belopp så stängs din position. Ett alternativ som används för att garantera vinster och genomförs även om du inte är inloggad.

När du är nöjd med ifyllda uppgifter klicka på ”Köp”.

Du har nu öppnat en position med riktiga pengar och om du vill ändra alternativ kan du alltid göra detta på ”Trading” fliken under ”Positioner”

Vill du inte använda din dator för att öppna och stänga positioner? Kolla in Skillings mobilapp! Finns för både iPhone och Android telefoner.

Positiv erfarenhet med kryptohandel på Skilling

Skilling är ett skandinaviskt ägt bolag och är en växande CFD-mäklare med målet att göra trading enkel för alla. Skilling är reglerat av CySEC 357/18 och erbjuder handel med kryptovalutor och många andra tillgångar.

Hos Skilling kan du skapa ett konto, verifiera dig med BankID och göra insättningar med Swish. Vilket gör Skilling till ett attraktivt alternativ för investerare bosatta i Sverige, då verifiering på andra krypto plattformar kan ta flera dagar. Skilling erbjuder även svensk support om du skulle få problem eller har andra frågor. Om du är helt ny till CFD-handel finns det möjlighet att använda ett demokonto för att vänja dig vid och du kan även lära dig genom deras egna handelskurser Skilling Academy.

Skilling Academy

Är du ny till trading eller lite rostig på några funktioner? Då är Skillings kunskapsbank perfekt för dig!

Här finns allt från grunderna av marknaden till avancerade analys kurser. Du hittar kunskapsbanken under ”Academy”

Kurs vad är trading

Vad innehåller de olika kurserna?

  • Kurs 1Om marknaderna” behandlar förklaringar till några grundbegrepp. Vad är CFD egentligen? Vet du vad ”bull” och ”bear” marknad är? Dessa och fler begrepp får du koll på i den första kursen.

[br]

  • Kurs 2Trading för nybörjare” den största kursen med 16 lektioner. Perfekt för dig som vill förstå grunderna och komma igång med trading. Vanliga och viktiga trading begrepp förklaras och kursen behandlar även lite psykologi, riskhantering och planering. Sista lektionen sammanfattas med 10 tips för dig som är en ny trader.

[br]

  • Kurs 3Fundamental analys” besvarar frågor angående fundamental analys och makroekonomisk data är för något.

[br]

  • Kurs 4–6Teknisk analys” behandlar allt du behöver veta för att komma igång med teknisk analys. Från grunderna till de mer avancerade analys instrumenten. Grundkursen behandlar olika typer av diagram och några viktiga begrepp förklaras. Medel kursen fortsätter med fler begrepp bland annat MACD, Bollinger bands och RSI för utveckling av din analysförmåga. Den avancerade kursen populära teknisk analys metoder, i kursen förklaras Ichimoku-moln, Elliot Waves och många fler för en bra avslutning av tradingkurserna.

  Sammanfattning

  Vår utvärdering av Skilling är positiv, både för dig som är en ny eller rutinerad trader.

  Skilling erbjuder verifiering med BankID och insättningar med Swish, snabbare och smidigare kan det inte vara!

  Plattformen har även ett bra utbud av CFD-handel för kryptovalutor, men erbjuder även handel med andra tillgångar för dig som vill diversifiera dig ytterligare. Med reglering enligt CySEC.

  För dig som har frågor eller problem och har det lite svårare med engelskan finns det även svensk support.

  Om du har frågor eller kommentarer får du gärna skriva till oss, vi försöker besvara dessa så snabbt som möjligt.

  Vad väntar du på? Skapa ett konto på Skilling och kom igång med trading idag!

Leave a Comment