Handla krypto direkt hos
Skilling med BankID & Swish! Med nästintill 0% spreadavgifter  

Var jag kan köpa Telegrams coin GRAM?

Steg för steg köpguide [year]


Köp Telegram coin

I den här artikeln förklarar vi allt du behöver veta för att investera i Telegram myntet “GRAM”.

Det är ännu inte klart på vilka handelsplattformar som kommer lista GRAM, men vi gör antaganden och kommer löpande uppdatera artikeln så snart mer information är tillgänglig.

Riskvarning: Handel med hävstångsprodukter som CFD:er medför en betydande risk för förlust och kanske inte passar alla investerare. 83% av icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel med denna leverantör. Att handla sådana finansiella instrument är riskabelt och kan medföra en total förlust av ditt investerade kapital.

[br]

Introduktion

Vad är Telegrams coin “Gram”?


Telegram coin logo

Telegram har över 200 miljoner användare och är mycket populär bland yngre människor och är även utbredd inom kryptosektorn.

Förutom Facebookjätten Whatsapp, anses Telegram vara en av världens bästa chattapp.

Telegram Open Network (TON) är planerad att gå online i slutet av 2019. Telegram myntet förväntas bli en av de största enligt marknadsvärde. För användare och investerare kan Gram myntet visa sig vara mycket attraktivt.

Med vad vet vi hittills om Telegram myntet?

Telegram myntet kallas “GRAM”. Nätverket som kryptovalutan körs på kallas Telegram Open Network “TON” och från 2021 kommer kallas The Open Network.

Under 2018 tillkännagav Telegram en ICO (Initial Coin Offering), men avbröt den kort därefter. Anledningen till detta var att Telegram hade redan samlat ihop tillräckligt med kapital i privata finansieringsrundor, det investerades totalt 1,7 miljarder dollar i Telegrams kryptonätverk.

Den nuvarande appen skapad av Pavel och Nikolai Durov, är känd för att möjlighet till krypterad kommunikation, snabbhet och användarvänlighet. Appen är även globalt tillgänglig och är en gratis och säker app att använda.

Telegram hävdar i deras egen vitbok (white paper) att den är unik positionerad. Telegram vill lösa problemen med nuvarande blockkedjor och det sägs att deras kryptonätverk överträffar nuvarande blockkedjor vad gäller hastighet, skalbarhet, användargränssnitt och antal användare.

Skaparna av kryptovalutan påstår att TON kommer bli en decentraliserad superdator och värdeöverföringsnätverk. Funktionerna är förknippade med mycket låga transaktionskostnader och hög säkerhet, då kan TON betraktas som ett riktigt alternativ till VISA eller MasterCard.

Telegram-teamet är mycket erfarna och det har bevisats flera gånger sedan de grundades 2013. Förutom att de har skapat en extraordinär produkt har de anpassat den till massanvändning och att bygga en användarbas på över 200 miljoner användare på bara 5 år är mycket prisvärt.

Telegrams planer för deras blockkedja är väldigt ambitiösa, TON blir inte bara en kryptovaluta, utan ett helt ekosystem. TON-plånboken kommer att användas som utgångspunkt för betalningar för många tjänster och produkter, vilket idag är likt WeChat som används i Kina.

Kapitel 1

Var kan jag köpa Gram (Telegrams kryptovaluta)?


Handelsplattformar som troligtvis kommer ha stöd för Gram:

[br]

eToro logo

eToro

2000 SEK

Minsta insättning

Finns i Sverige

Binance-Logo

Binance

Endast krypto, ingen Euro/SEK-deposition

Finns i Sverige

[br]

Snabbguide: Hur man köper Telegrams kryptovaluta GRAM?

 1. Välj en ansedd handelsplattform som erbjuder din insättningsmetod.
 2. Öppna ett konto och verifiera dig.
 3. Gör en kontoinsättning på handelsplattformen.
 4. Handla GRAM mot insatt kapital (SEK, EUR).
 5. Förvara din nyinköpta mynt i en säker plånbok.

[br]

Steg 1

Krypto mäklare vs kryptobörs


När du investerar i kryptovalutor har du valet mellan följande alternativ:

 • Handla kryptovalutor med certifikat hos en online mäklare (CFD-handel)
 • Köpa underliggande “riktiga” kryptovalutan på en kryptobörs

CFD:er är finansiella derivat där du köper “long” och säljer “short” för vald kryptovaluta. Du kan då dra nytta av prisfluktuationer utan att behöva förstå själva tekniken bakom kryptovalutorna.

Om du köper “riktiga” kryptovalutor på en kryptobörs kan du skicka dem till din egen plånbok. Du är själv helt ansvarig för din plånbok och är din egen bank.

CFDFördelar
+ Hög säkerhet
+ Enkel inloggning
+ Handel med hävstång möjlig
+ Du kan dra nytta av prisfluktuationer
+ Du behöver ingen plånbok för förvaring


Nackdelar
– Du äger inga ”riktiga” kryptovalutor
– Ofta är det bara de 20-30 största kryptovalutorna som är tillgängliga

[br]

“Riktig” kryptovalutaFördelar
+ Du är ensam ägare av dina mynt
+ Globala transaktioner utan transaktionskostnader
+ Användning utvecklar din egen tekniska förståelse
+ Stort val av kryptovalutor


Nackdelar
– Du är ansvarig för säkerheten
– Tekniska kunskaper krävs
– Ingen hävstång handel
– För närvarande begränsade utbetalningsalternativ

[br]
Båda alternativen erbjuder utmärkta möjligheter att dra nytta av den närmande krypto-boomen.

Om du är tekniskt intresserad av blockkedjetekniken är “riktiga” kryptovalutor vägen att gå.

Om du är mer intresserad av handel och prisutveckling av kryptovalutor och du vill inte äga kryptovalutorna under längre perioder, då passar CFD-handel dig.

Jag bestämmer mig för…

Kapitel 2

Köp Gram certifikat


Det är fortfarande inte klart på vilka börser Telegrams kryptovaluta kan köpas på. Men här är ändå en översikt av de största CFD-mäklarna som troligen kommer lista Gram.

Den nya skandinaviska CFD-handelsplattformen Skilling erbjuder majoriteten av de stora kryptovalutorna, exempelvis Bitcoin, Ethereum, Litecoin och IOTA. Kryptovalutorna kan du handla dygnet runt alla dagar i veckan!

Skilling är inte en handelsplattform med helt fokus på kryptovalutor, utan du kan även handla traditionella tillgångar som aktier, valutor och råvaror från världens marknader.

Skilling lanserade sin plattform under 2019 för Sverige, Norge, Tyskland och Storbritannien. Handel på Skilling ska även erbjudas för resterande EES-länder. Handelsplattformen sticker ut då de erbjuder både support och handel med SEK, vilket vi tycker är positivt.

Förutom att Skilling är perfekt för personer bosatta i Sverige är att de erbjuder verifiering med BankID och insättningar med Swish. Något du i nuläget endast kan hitta där om du vill handla med kryptovalutor. Såklart finns det också andra insättningsalternativ, skapa ett konto hos vår testvinnare Skilling idag och välj det som passar dig bäst!

Vi rekommenderar även handelsplattformen eToro, där kan du handla majoriteten av alla kända kryptovalutor, till exempel Bitcoin, Ethereum, Ripple och IOTA. Kryptovalutorna kan du handla dygnet runt, 24/7.

Likt Skilling erbjuder även eToro handel med andra traditionella tillgångsklasser som aktier, råvaror och valutor.

eToro har varit en del av finansmarknaden sedan 2007 och har erbjudit handel med kryptovalutor under en längre period. Nyligen erbjuder eToro dig valet att äga den underliggande kryptovalutan om du öppnar en “lång” köp-position utan hävstång.

Vill du följa andra investerare eller dela dina egna strategier? Då kan du använda dig av “Social handel” funktion hos eToro, där du kan lätt kopiera och dela investeringar.

Det finns flera insättningsalternativ (dock inget Swish) men istället kan du bland annat använda PayPal och kredit-/betalkort. Skapa ett eToro konto idag för möjligheten att både handla med certifikat och den underliggande kryptovalutan.

Jag väljer att skapa konto hos…

[br]

Steg 2 (Skilling)

Skapa ett konto hos Skilling


Det tar endast ett par minuter att börja handla med kryptovalutor hos Skilling.

Fyll i en epost, ett lösenord och välj vilken kontovaluta du vill använda (SEK,EUR, etc.).
 Skilling nytt konto registrering

Du har nu skapat ett gratis demokonto. För att handla med riktiga pengar behöver vi slutföra kontoregistreringen.

Skilling demo konto verifiering

Använd BankID för blixtsnabb verifiering!

Klicka på BankID, fyll i ditt personnummer och sedan verifierar du det i appen eller på datorn.

Skilling verifiering BankID

Har du däremot inte BankID så kan du fortsätta verifieringen genom att klicka på “Manuell registrering. Den manuella verifieringen kräver lite längre tid att fullfölja.

Skilling manuell inmatning konto

När du är klar med verifieringen av ditt konto kan vi fortsätta med din första insättning.

[br]

Steg 3 (Skilling)

Skilling insättning


När du har loggat in och verifierat ditt konto kommer du kunna se en “Insättning” knapp längst ner till höger.

Skilling insättning konto

Här har du alternativet att välja betalningsmetod och insättningsbelopp. Vi rekommenderar användning av Swish för snabb och smidig insättning.

Skilling insättning swish

Har du valt Swish och angett ett insättningsbelopp behöver du endast fylla i ditt telefonnummer kopplat till Swish.

[br]

Steg 4 (Skilling)

Köp och sälj Gram certifikat


En stor fördel med att köpa krypto CFD:er är att du kan investera i kryptovalutor utan några omvägar. Att köpa “riktiga” kryptovalutor kräver vanligtvis omvägar från SEK/EUR till Bitcoin och sedan från Bitcoin till andra kryptovalutor.

Anledningen till detta är att inga lämpliga handelspar mellan SEK/EUR till respektive kryptovaluta erbjuds av börserna.

Efter en godkänd insättning kan vi fortsätta med handeln.

Under “Trading” fliken på hemsidan får du en bra överblick av vad du kan handla på Skilling.

För att anpassa din egen övervakningslista kan du lägga till eller ta bort tillgångar genom att klicka på stjärnan till höger (en helfärgad stjärna betyder att den är i din lista).

I sökfältet kommer du förhoppningsvis kunna så småningom hitta Gram.

Skilling sök libra handel

Efter att du har hittat Gram och lagt till kryptovalutan i din övervakningslista kan vi öppna en position och detta gör du genom att klicka på “sälj & köp” till vänster eller “Handla” knappen till höger.

Skilling handla libra

Bestäm dig för hur mycket pengar du vill använda för att köpa Telegrams kryptovaluta med.

Vill du använda hävstång för positionen? Ska du automatiskt stänga positionen vid vinst/förlust?

Efter att du har anpassat ordern efter dina preferenser klicka på köp.

Skilling köp libra

Grattis! Du har nu öppnat en position i kryptovalutan och kan följa prisutveckling för din investering under “Positioner”.

Fortsätt till nästa kapitel

[br]

Steg 2 (eToro)

Skapa ett konto hos eToro


Registreringen tar endast några minuter.

Allt du behöver göra är att ange följande grundläggande kontouppgifter.

eToro nytt konto registrering

Efter att du har skapat ett konto kommer du få ett mail för att bekräfta öppningen av kontot.

[br]

Steg 3 (eToro)

eToro insättning


Efter att du har loggat in ser du omedelbart olika handelspar som du kan handla med. Du kan enkelt ta bort och lägga i din bevakningslista genom att klicka kugghjulet till höger.

eToro insättning konto

Sedan får du välja insättningsbelopp och betalningsmetod. Några av de populära betalningsmetoderna är PayPal, kredit-/betalkort, Skrill och Neteller.

Du kan välja mellan fyra insättnings valutor: USD, EUR, GBP, AUD. Tyvärr ingen insättning med SEK, vi rekommenderar därför antingen USD eller EUR.

eToro insättning PayPal

[br]

Steg 4 (eToro)

Köp och sälj Gram certifikat


En stor fördel med att köpa krypto CFD:er är att du kan investera i kryptovalutor utan några omvägar. Att köpa “riktiga” kryptovalutor kräver vanligtvis omvägar från SEK/EUR till Bitcoin och sedan från Bitcoin till andra kryptovalutor.

Anledningen till detta är att inga lämpliga handelspar mellan SEK/EUR till respektive kryptovaluta erbjuds av börserna.

Efter en godkänd insättning kan vi fortsätta med handeln.

Under “Handelsmarknader” kan vi hitta Krypto marknaden på eToro.

eToro sök libra

Nu kan du se sökresultatet för alla kryptovalutorna och här kommer du så småningom hitta Gram. Du kan även använda sökfältet för att specifikt söka efter Gram. När du har hittat Gram kan du köpa kryptovalutan genom att klicka på “Köp”.

eToro handla libra

Bestäm dig för hur mycket pengar du vill använda för att köpa Telegrams kryptovaluta med.

Vill du använda hävstång för positionen? Ska du automatiskt stänga positionen vid vinst/förlust?

Efter att du har anpassat ordern efter dina preferenser kan du öppna positionen.

eToro köp libra

Sist men inte minst erbjuder eToro möjligheten att köpa kryptovaluta portföljer från andra medlemmar på plattformen.

Det finns experter på kryptovaluta portföljer som intensivt arbetar för en optimerad fördelning av de olika kryptovalutorna.

Det hela går under termen “Social handel” och är ett intressant område.

Om du väljer att kopiera en portfölj rekommenderar vi starkt att du noggrant undersöker användaren.

Tycker du att portföljfördelningen är rimlig? Har tradern varit framgångsrik tidigare? Följer personen vissa riktlinjer för risk? Hur professionellt kommunicerar användaren på plattformen?

Alla dessa faktorer spelar en viktig roll för lönsamheten av en trader.

Du hittar möjliga portföljer under “CopyPortfolios” i menyn.

eToro social trading

Fortsätt till nästa kapitel

Kapitel 3

Köp Telegram coins (GRAM)


För den tekniskt kunniga rekommenderar vi att du köper Gram token på en kryptobörs som Binance.

Blockkedjetekniken som också kommer användas för Telegrams kryptovaluta, kräver en grundläggande förståelse för mjukvaruplånböcker och korrekt användning av transaktionsadresser.

Naturligtvis kan man också bara lämna Gram mynten på ett kryptobörs, men vi rekommenderar inte detta på grund av historiska händelser (till exempel hacks och andra illegala aktiviteter).

Det är viktigt att minimera lagringen av dina egna mynt på en börs. Optimalt sparar du dina kryptovalutor i en hårdvaruplånbok, se även hardware wallet översikt.

Tyvärr erbjuder Binance för närvarande inget sätt att betala ut eller in med SEK/EUR. Så om du inte redan äger några kryptovalutor måste du först köpa bitcoins.

För detta, erbjuder en plattform som Bitpanda insättningar med euro och kan användas för att köpa bitcoins.

Binance plattformen är baserad på Malta men omfattas ännu inte av EU-direktiv.

Tyvärr betyder det att du inte har insättningsförsäkring vid händelse av ett hack- eller mjukvaruproblem. Med reglerade CFD-mäklare är detta inte ett problem.

 

Kapitel 4

Vad är egentligen Telegrams kryptovaluta “GRAM”?


Telegram blockchain platform

 

De viktigaste funktionerna hos Telegrams kryptovaluta (GRAM)

Kärnan av GRAM är den egna plattformen Telegram Open Network (TON). Plattformen kommer ha en skalbar och flexibel blockkedje-arkitektur som består av en primär blockkedja och sen upp till 292 följande blockkedjor.

De viktigaste tekniska funktionerna av TON blockkedjan som förväntas kunna behandla miljoner av transaktioner per sekund presenteras nedan:

Infinite Sharding Paradigm

Nödvändigt för extremt hög skalbarhet. TON blockkedjan kan automatiskt dela och ansluta sig för att anpassa sig till förändringar. Nya block kan snabbt bli “mined”, vilket medför att inga transaktioner kommer fasta och sakta ned av tjänster på blockkedjan.

Instant Hybercube Routing

TON blockkedjan använder “smarta” routingmekanismer, så att transaktioner mellan flera telegram blockkedjor alltid är optimerade mellan varandra. Tiden som krävs för att dirigering mellan blockkedjor, skalas logaritmiskt och därmed möjliggör snabbare transaktioner för fler användare.

Proof-of-Stake Consensus Algorithm 

Telegram blockkedjan använder PoS som konsensusalgoritm och det kommer finnas valideringsnoder som garanterar självständighet och decentralisering. Datorkraften för noderna optimeras av Telegram-koden, så att transaktioner och smarta kontrakt (som Ethereum) kan utföras med ökad hastighet och effektivitet.

Telegram PoS consensus mechanism

2-D Distributed Ledger

TON kan placera nya block på redan befintliga block som är felaktiga, vilket resulterar i att “splittar” eller “forks” av blockkedjan undviks. Denna “självläkande mekanism” sparar arbetskraft och garanterar att alla gjorda transaktioner inte blir ineffektiva på grund av fel.

TON Storage

Lagring av data sker decentraliserat genom många olika noder. Dessa kan endast aktiveras genom användare till användare på TON nätverket och är distribuerade decentraliserat likt torrents. Detta gör det möjligt att köra en slags decentraliserad “Dropbox”, vilket även extremt stora filer (t.ex. filmer) kan lagras på.

TON Proxy

TON Proxy tillåter infogande av ett anonymt lager som skyddar TON noder genom att dölja deras identitet och IP-adresser. Det kan även användas för decentraliserade VPN-tjänster och ett blockkedjebaserat alternativ till TOR-webbläsare.

Telegram privacy layer

TON Services

TON kommer också erbjuda en smartphone-vänlig tjänst för anknytning av andra decentraliserade applikationer och webbläsare.

TON DNS

TON DNS-tjänsten gör decentraliserat innehåll synligt och tillgängligt för de vanliga användarna.

TON Payments

Telegrams betalningsplattform är avsedd för mikrobetalningar och kan användas för omedelbara transaktioner mellan användare, bots eller andra tjänster.

 

Vilka tillämpningsområden har Telegrams kryptovaluta?

Telegrams vitbok (white paper) anger de planerade användningsfallen för deras kryptovaluta väldigt konkret och vi listar dem nedan med en kort beskrivning så ni får ett hum om vad Gram kan användas till:

 • Avgifter “gas” skickas till TON noder (Network Validators) för att behandla transaktioner och utföra smarta kontrakt.
 • GRAM tokens krävs för att kunna köra en TON nod.
 • Du kan låna ut dina GRAM mynt till noder i utbyte mot en andel av avgifterna.
 • Varje GRAM token ger dig rösträtt i framtida nätverksval, du har möjlighet att påverka utvecklingen.
 • GRAM tokens kan användas för betalning av tjänster (TON Services).
 • Betalningar med GRAM tokens för säker och decentraliserad datalagring (TON Storage).
 • GRAM kan användas för att köpa blockkedjebaserade domän (TON DNS).
 • Man kan dölja sin identitet och IP-adress med hjälp av GRAM.
 • GRAM används för att betalning av blockkedjebaserade VPN-tjänsten (TON Proxy).

 
Var kan jag köpa Telegrams GRAM coin?

Telegrams coin kan endast ibland köpas i privata gruppchattar och investeringsgrupper.

Det kan antas att GRAM kommer att erbjudas hos kryptomäklare och kryptobörser vid lansering av Mainnet.

För att vara förberedd inför lanseringen rekommenderas det att redan idag skapa konto hos en kryptomäklare eller kryptobörs, så du inte missar något av uppstarten.

Kapitel 5

Hur säkrar jag min GRAM investering?


Obs: Om du har valt en CFD-investering kan du hoppa över det här avsnittet eftersom mäklaren tar hand om säkerheten för dina insättningar.

Eftersom Telegram myntet redan har skapat intresse inom kryptoscenen kan man anta att lanseringen av GRAM myntet kommer bli intressant.

Troligtvis kommer TON redan köras på sin egen blockkedja redan vid Mainnet lanseringen (och inte likt många andra tokens som använder sig av t.ex. Ethereum nätverket).

Det kan även antas att då intresset är så pass stort för TON, att kryptovalutan GRAM kommer få stöd för lagring i en hårdvaruplånbok, exempelvis Ledger eller Trezor.

Då TON använder sig av en Proof-of-Stake algoritm, kommer troligtvis även en mjukvaruplånbok i samband med lanseringen.

Så snart det finns mer information om Telegrams kryptovaluta GRAM och blockkedjenätverket TON kommer vi att uppdatera denna artikeln.

Sammanfattning

Telegram har redan samlat in mer än 1,7 miljarder dollar under 2018 i deras privata finansieringsrunda för att utveckla ett av de bästa blockkedje ekosystemen. Det uppskattas att lanseringen av blockkedjan och kryptovalutan som utsätts för mycket hype och kan mycket möjligt direkt gå in bland de största kryptovalutorna, sett till marknadsvärdet.

Med en lyckad lansering och att Telegram lyckas uppnå sina mål med kryptovalutan, kan deras TON-nätverk bli ett av de dominerande blockkedjorna inom kryptosektorn. För att delta i Telegrams kryptovaluta från början är det smart att skapa ett konto på de största handelsplattformarna på marknaden, som eToro eller Binance.

[wpsites_comment_form]