Handla krypto direkt hos
Skilling med BankID & Swish! Med nästintill 0% spreadavgifter  

Var kan jag köpa Binance Coin (BNB)

Steg för steg köpguide [year]


Binance coin BNB köp guide
[br]

Nuvarande kurs:

5,580.49 SEK

I den här artikeln visar vi dig hur du framgångsrikt investerar i kryptovalutan Binance Coin (BNB).

Som en investerare har du olika alternativ:

Du kan handla BNB certifikat eller köpa BNB mynt på en kryptobörs.

I denna artikeln kommer du lära dig vilka skillnaderna är mellan dessa varianter och vilket alternativ som passar dig bäst!

Riskvarning: Handel med hävstångsprodukter som CFD:er medför en betydande risk för förlust och kanske inte passar alla investerare. 83% av icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel med denna leverantör. Att handla sådana finansiella instrument är riskabelt och kan medföra en total förlust av ditt investerade kapital.

[br]

Introduktion

Vad är egentligen Binance Coin (BNB)?


BNB coin Binance coin

[br]

Binance Coin (BNB) är en native token för handelsplattformen Binance. I juli 2017 utfärdades myntets Initial Coin Offering (ICO). Totalt skapade Malta-baserade handelsplattformen 200 miljoner enheter av sin ERC-20 token. Binance Coin uppfyller flera viktiga funktioner i plattformens ekosystem. Den genererar en ytterligare inkomstkälla för operatörerna, vilket gynnar börsens utveckling. Personer som äger BNB får också flera olika fördelar när de använder kryptobörsen, som att minska handelsavgifterna.

Myntet kan användas för handel mot många andra kryptovalutor. Dessutom fungerar BNB som investeringsvaluta på Binance Launchpad, där kan användare investera i innovativa krypto startups i form av Initial Exchange Offering (IEO). BNB var ursprungligen baserad på Ethereums blockkedja, men flyttade under 2019 till Binance Chain. Sedan dess har det varit en integrerad del av Binance proprietära matchningsmotor. Denna kan hantera upp till 1,4 miljoner ordrar per sekund, vilket också har ökat myntets transaktionshastighet. Det betyder även att Binance Coin inte längre är en ERC-20 token utan har konverterats till Binance avancerade BEP-2 format.

Eftersom avgiftsfördelarna gradvis minskar årligen sedan 2017 har börsen övervägt olika alternativ för att upprätthålla värde. För detta ändamål genomför börsen så kallade token burns. Detta minskar utbudet och skapar en artificiell brist av kryptovalutan. Binance investerar 20 procent av vinsten per kvartal för att köpa och “bränna” BNB, en process som upprepas tills det bara finns 100 miljoner BNB i cirkulation.

Kapitel 1

Var kan jag köpa BNB?


Rekommenderade handelsplattformar för Binance Coin (BNB) handel:

Libertex Skilling
Mynt
BTC-Coin-IconETH-Coin-IconMIOTA-IconBCH-IconRipple-IconEOS-IconLTC-IconNEO-IconMonero-IconADA-IconBNB-IconATOM-IconLINK-IconNEM-IconDOT-IconQTUM-IconTron-IconUNI-IconVET-IconXLM-IconXTZ-IconZEC-Icon
BTC-Coin-IconETH-Coin-IconMIOTA-IconBCH-IconRipple-IconEOS-IconLTC-IconNEO-IconMonero-IconADA-IconBNB-IconLINK-IconDOT-IconTron-IconUNI-IconVET-IconXLM-IconXTZ-IconZEC-IconTheta-IconChiliz-IconDogecoin-Icon
Insättningsmetoder SEPA, VISA, Mastercard, PayPal, Skrill, Neteller SEPA, VISA, Mastercard, PayPal, Skrill, Neteller Swish, Klarna, Trustly, SEPA, VISA, Mastercard, Skrill, Neteller
Minsta insättningsbelopp 2000 SEK 1000 SEK 2500 SEK
Avgifter Endast spreadavgifter Courtage från 0,03% Endast spreadavgifter
Hävstång Upp till 2:1 Upp till 2:1 Upp till 2:1
Reglering CySEC CySEC CySEC
Andra instrument Aktier, valutor, råvaror, index ETF, aktier, valutor, råvaror, index Aktier, valutor, råvaror, index
Användare 700.000+ 2.200.000+ 500.000+
Hemsida Besök eToro  

Besök Libertex  

Besök Skilling

CFD:er är komplicerade instrument och kommer med en hög risk för att förlora pengar snabbt, på grund av hävstångseffekten. 67-83 % av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna leverantör. Du bör fundera på om du förstår hur CFD:er fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

[br]

Snabbguide: Hur köper man Binance Coin (BNB)?

  1. Välj en ansedd handelsplattform som erbjuder din insättningsmetod.
  2. Öppna ett konto och verifiera dig själv.
  3. Gör en insättning på ditt konto.
  4. Köp BNB med fiatvaluta (EUR, USD).
  5. Förvara dina kontouppgifter och mynt säkert.

[br]

Steg 1

Kryptomäklare vs kryptobörs


När du investerar i kryptovalutor har du valet mellan följande alternativ:

  • Handla kryptovalutor med certifikat hos en online mäklare (CFD-handel)
  • Köpa underliggande “riktiga” kryptovalutan på en kryptobörs

CFD:er är finansiella derivat där du köper “long” och säljer “short” för vald kryptovaluta. Du kan då dra nytta av prisfluktuationer utan att behöva förstå själva tekniken bakom kryptovalutorna. Om du köper “riktiga” kryptovalutor på en kryptobörs kan du skicka dem till din egen plånbok. Du är själv helt ansvarig för din plånbok och är din egen bank.

CFDFördelar
+ Hög säkerhet
+ Enkel inloggning
+ Handel med hävstång möjlig
+ Du kan dra nytta av prisfluktuationer
+ Du behöver ingen plånbok för förvaring


Nackdelar
– Du äger inga ”riktiga” kryptovalutor
– Ofta är det bara de 20-30 största kryptovalutorna som är tillgängliga

[br]

“Riktig” kryptovalutaFördelar
+ Du är ensam ägare av dina mynt
+ Globala transaktioner utan transaktionskostnader
+ Användning utvecklar din egen tekniska förståelse
+ Stort val av kryptovalutor


Nackdelar
– Du är ansvarig för säkerheten
– Tekniska kunskaper krävs
– Ingen hävstång handel
– För närvarande begränsade utbetalningsalternativ

[br] Båda alternativen erbjuder utmärkta möjligheter att dra nytta av den närmande krypto-boomen. Om du är tekniskt intresserad av blockkedjetekniken är “riktiga” kryptovalutor vägen att gå. Om du är mer intresserad av handel och prisutveckling av kryptovalutor och du vill inte äga kryptovalutorna under längre perioder, då passar CFD-handel dig. Jag bestämmer mig för…

Kapitel 3

Köp Binance Coin (BNB) mynt


För dig som är intresserad att köpa BNB mynt istället för certifikat rekommenderar vi kryptobörsen Binance.

Det krävs fler tekniska kunskaper för att korrekt och säkert hantera och förvara kryptovalutor, BNB kan även lagras i din egen hardware wallet.

Du kan såklart bara lämna dina BNB mynt på en kryptobörs, men det bör undvikas då det finns en konstant risk att förlora kapitalet (om kryptobörsen blir hackad eller går i konkurs).

Det är viktigt att minimera förvaringen av dina egna mynt på kryptobörserna och optimalt att använda en hardware wallet för mynt du inte aktivt handlar med.
Binance erbjuder flertalet handelspar med Binance Coin (BNB), exempelvis:

  • BNB / BTC
  • BNB / ETH
  • BNB / USDT

Om du inte redan har kryptovalutor du kan skicka över till Binance, kan du först köpa bitcoins.

Binance huvudkontor ligger på Malta och är i nuläget inte under EU-direktiv.

Tyvärr betyder detta att det finns säkerhetsrisker med att använda tjänsten, om du hellre vill använda en reglerad handelsplattform finner du vår lista här.

Nytt!
Handelsplattformen eToro erbjuder handel med underliggande kryptovaluta tillgångar (vid köp och val av 1x hävstång). Kom igång idag hos eToro genom att följa instruktionerna under kapitel 2.

Kapitel 4

Binance Coin (BNB) kan vara en bra investering


Syftet med många kryptovalutor är att användas som betalningsmedel över många olika tjänster. Därför verkar den avsedda funktionen och användningen av Binance Coin initialt något begränsad. Den kan användas nästan uteslutande på den stora handelsplattformen och har inget annat syfte utanför den. De begränsade avgiftsfördelarna som endast gäller under de första fyra åren, minskar också användningen av myntet. Ändå ser många experter BNB som en lönsam investering i framtiden. Men varför är det så?

Binance utvecklades till att bli en av de största kryptobörserna i världen strax efter lanseringen 2017. Plattformen som utvecklats av Changpeng Zhao flyttade till Malta i samband med främjande av reglering i Kina. Börsen erbjuder alla viktiga funktioner och är aktiv inom olika områden. På grund av BNBs djupa integration i Binance-ekosystemet är det det perfekta valet som överföringsvaluta för många produkter i portföljen. Framför allt är den snabba transaktionshastigheten på den högpresterande Binance Chain en stor fördel för BNB.

Följaktligen finns det ett nära förhållande mellan börsen och Binance Chain. Framgången för myntet är direkt relaterad till framgången för plattformen. Världens största kryptobörs när det gäller handelsvolym och har de de ekonomiska medlen att reagera på varje trend på den växande kryptovalutamarknaden. Hittills har Binance haft ett lämpligt svar redo för varje framsteg hos konkurrenterna inom branschen (oavsett om den gäller DeFi, DEX eller futures) och utvecklat lämpliga produkter. BNB spelade en viktig roll i nästan alla dessa lösningar och kan användas för respektive applikationsfall.

BNB: historisk kursutveckling

Binance utfärdade sin token 2017 i form av en ICO och BNB började handlas med en ingångskurs på $0.10. Inom fyra månader nådde priset en nivå runt $10 och i januari 2018 toppade priset runt $22. Det var även vid denna punkt hela kryptomarknaden började falla, men BNB var stabilare än många kryptovalutor och återhämtade sig relativt bra under våren 2018. Binance hade stor framgång och blev snabbt en av de största handelsplattformarna för kryptovalutor.

Under sommaren 2019 lyckades BNB nådde en prisnivå strax under $40 och slog föregående prisrekord. När coronakrisen inträffade tappade BNB likt majoriteten av kryptovalutor prisnivåer och BNB föll till cirka $9. Kryptovalutan återhämtade sig dock snabbt igen och steg kontinuerligt resterande del av 2020. I början av januari 2021 blev det ett nytt prisrekord på $45. Även om BNB snart slutar ge lägre avgifter på Binance ser kryptovalutan stark ut och ledande experter prognoserar en liknande framtid.

BNB kursutveckling hela period

BNB: det kan påverka kursen i framtiden

Som nämnts tidigare är vissa fördelar med att använda BNB tidsbegränsade och kommer så småningom försvinna. Ändå ser många experter en positiv framtid för Binance Coin, där några analytiker spekulerar ett prisintervall mellan 52 till 92 dollar fram till 2025. Binance planerar att fortsätta integrera BNB på handelsplattformen de närmaste åren. Det betyder även att kryptovalutan kommer garanterat användas i framtiden. En annan viktig faktor är att det regelbundet sker token burns, vilket skapar en artificiell efterfråga.

BNB kan redan nu användas för att bytas mot fler än 400 kryptovalutor, vilket gör den till ett attraktivt alternativ vid handel. Dessutom har Binance Launchpad (crowdfunding-plattform) vuxit kraftigt under den senaste tiden. Plattformen är ett av de viktigaste användningsområdena för BNB: investerare kan investera direkt med BNB i nya projekt och dela i deras framgång. Om Binance lyckas skapa ytterligare användningsområden i framtiden står inget i vägen för BNBs möjliga framgång.

Kapitel 5

Förvara BNB säkert


Obs: Om du har valt en CFD-investering kan du hoppa över det här avsnittet eftersom mäklaren tar hand om säkerheten för dina insättningar.

Det är alltid bättre att förvara dina kryptovaluta mynt säkert i en wallet än på en handelsplattform.

För om du inte har kontroll över dina privata nycklar är det i värsta fall inte dina mynt längre.

Under åren har många investerare förlorat pengar genom att förlita sig på centraliserade handelsplattformar, vilka inte är 100% säkra från hackers.

Om du har köpt BNB mynt (inte certifikat) är det rekommenderat att förvara dina mynt i hardware wallet, vilket är det säkraste alternativet särskilt om du planerar att investera större summor.

Slutsats för Binance Coin

BNB är native token för den stora kryptobörsen Binance. Sedan lansering av myntet 2017 har den haft en viktig roll i Binance ekosystem. Under de första åren har BNB gett rabatt på alla avgifter på handelsplattformen och myntet integreras aktivt i nya utvecklingar. BNB utvecklades ursprungligen som en ERC20-token men har placerats i Binance Chain och överförts till BEP2-format.

BNB används för ett antal applikationer men har inget syfte utanför Binance ekosystem. Följaktligen är myntets fortsatta existens och framgång nära kopplad till hur kryptobörsen presterar. Binance är dock idag en av de största och populäraste kryptobörserna i världen. Dessutom genomförs regelbundna token burns av BNB och kommer fortsätta tills det finns 100 miljoner BNB i cirkulation. Det kommer vara intressant att följa den fortsatta utvecklingen av Binance och se hur de fortsätter skapa värde för investerarna med BNB i portföljen.

[wpsites_comment_form]