Handla krypto direkt hos
Skilling med BankID & Swish! Med nästintill 0% spreadavgifter  

Var kan jag köpa Cosmos (ATOM)

Steg för steg köpguide [year]


Cosmos ATOM köp introduktion
[br]

Nuvarande kurs:

91.36 SEK

I den här artikeln visar vi dig hur du framgångsrikt investerar i kryptovalutan Cosmos.

Som en investerare har du olika alternativ:

Du kan handla ATOM certifikat eller köpa ATOM mynt på en kryptobörs.

I denna artikeln kommer du lära dig vilka skillnaderna är mellan dessa varianter och vilket alternativ som passar dig bäst!

Riskvarning: Handel med hävstångsprodukter som CFD:er medför en betydande risk för förlust och kanske inte passar alla investerare. 83% av icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel med denna leverantör. Att handla sådana finansiella instrument är riskabelt och kan medföra en total förlust av ditt investerade kapital.

[br]

Introduktion

Vad är egentligen Cosmos (ATOM)?


Cosmos Blockchain logo

[br]

Cosmos beskriver sig själva som “World Wide Web för Blockchains” och stöds av Interchain Foundation. På denna plattform kommer det att finnas olika blockkedjor som fungerar parallellt, vilket medför att ena blockkedjans tokens kan användas på den andra blockkedjan. Det syftar till att lösa problemen med skalbarhet och användbarhet hos traditionella blockchains och att möjliggöra interoperabilitet mellan olika blockkedjor. För att lyckas med detta används konsensusprotokollet “Tendermint” på deras Proof-of-Stake (PoS) plattform, som har en mycket aktiv utvecklings community. En programvara som utvecklats sedan 2014 och integrerar ständigt nya teknologiska metoder.

Cosmos genomförde en ICO under 2017 och samlade in 17,3 miljoner dollar genom att sälja ATOM tokens. Emissionskursen var $0,10 och totalt såldes 168 miljoner ATOM. Det finns inte ett begränsat utbud av ATOM, utan har en inflatorisk tillväxt. Cosmos har nu ett marknadsvärde på $ 3,282,295,760 och priset för en ATOM är $ 8.40.

Kapitel 1

Var kan jag köpa Cosmos?


Rekommenderade handelsplattformar för Cosmos (ATOM) handel:

[br]

bitpanda logo

BitPanda

250 SEK

Minsta insättning

Finns i Sverige

Binance

Endast crypto, ingen EUR/SEK insättning

Finns i Sverige

[br]

Snabbguide: Hur köper man Cosmos (ATOM)?

 1. Välj en ansedd handelsplattform som erbjuder din insättningsmetod.
 2. Öppna ett konto och verifiera dig själv.
 3. Gör en insättning på ditt konto.
 4. Köp Cosmos (ATOM) med fiatvaluta (SEK, EUR, USD).
 5. Förvara dina kontouppgifter och mynt säkert.

[br]

Steg 1

Kryptomäklare vs kryptobörs


När du investerar i kryptovalutor har du valet mellan följande alternativ:

 • Handla kryptovalutor med certifikat hos en online mäklare (CFD-handel)
 • Köpa underliggande “riktiga” kryptovalutan på en kryptobörs

CFD:er är finansiella derivat där du köper “long” och säljer “short” för vald kryptovaluta. Du kan då dra nytta av prisfluktuationer utan att behöva förstå själva tekniken bakom kryptovalutorna. Om du köper “riktiga” kryptovalutor på en kryptobörs kan du skicka dem till din egen plånbok. Du är själv helt ansvarig för din plånbok och är din egen bank.

CFDFördelar
+ Hög säkerhet
+ Enkel inloggning
+ Handel med hävstång möjlig
+ Du kan dra nytta av prisfluktuationer
+ Du behöver ingen plånbok för förvaring


Nackdelar
– Du äger inga ”riktiga” kryptovalutor
– Ofta är det bara de 20-30 största kryptovalutorna som är tillgängliga

[br]

“Riktig” kryptovalutaFördelar
+ Du är ensam ägare av dina mynt
+ Globala transaktioner utan transaktionskostnader
+ Användning utvecklar din egen tekniska förståelse
+ Stort val av kryptovalutor


Nackdelar
– Du är ansvarig för säkerheten
– Tekniska kunskaper krävs
– Ingen hävstång handel
– För närvarande begränsade utbetalningsalternativ

[br] Båda alternativen erbjuder utmärkta möjligheter att dra nytta av den närmande krypto-boomen. Om du är tekniskt intresserad av blockkedjetekniken är “riktiga” kryptovalutor vägen att gå. Om du är mer intresserad av handel och prisutveckling av kryptovalutor och du vill inte äga kryptovalutorna under längre perioder, då passar CFD-handel dig. Jag bestämmer mig för…

Kapitel 2

Köp Cosmos CFDs


Kryptomäklare låter dig enkelt köpa Cosmos-CFD:er utan att behöva förstå den underliggande teknologin eller förvaringen av ATOM.

Till skillnad från kryptobörser är kryptomäklare också föremål för strikt statlig reglering. Detta innebär att dessa leverantörer erbjuder skyddsmekanismer med strikt övervakning av myndigheter som till exempel finansiella tillsynsmyndigheterna. Som investerare har du ett antal fördelar, till exempel den europeiska insättningsförsäkringen för oinvesterade fonder.

Den enda mäklaren du för närvarande kan köpa Cosmos från är Libertex. Libertex är en av de största mäklarna i världen med över 2,2 miljoner användare. Plattformen är särskilt känd på grund av sponsring med de kända fotbollsklubbarna FC Valencia och Tottenham Hotspurs.

Libertex – den mest kända kryptomäklaren för Cosmos (ATOM)

Libertex
Mynt
BTC-Coin-IconETH-Coin-IconMIOTA-IconBCH-IconRipple-IconEOS-IconLTC-IconNEO-IconMonero-IconADA-IconBNB-IconATOM-IconLINK-IconNEM-IconDOT-IconQTUM-IconTron-IconUNI-IconVET-IconXLM-IconXTZ-IconZEC-Icon
Insättningsmetoder SEPA, VISA, Mastercard, PayPal, Skrill, Neteller
Minsta insättningsbelopp 1000 SEK
Avgifter Courtage från 0,03%
Hävstång Upp till 2:1
Reglering CySEC
Andra instrument ETF, aktier, valutor, råvaror, index
Användare 2.200.000+
Hemsida Besök Libertex  

CFD:er är komplicerade instrument och kommer med en hög risk för att förlora pengar snabbt, på grund av hävstångseffekten. 75,3 % av icke-professionella investerarkonton förlorar pengar när de handlar CFD:er med denna leverantör. Du bör fundera på om du förstår hur CFD:er fungerar och om du har råd att ta den höga risken att förlora dina pengar.

På Libertex-plattformen köper du inte den underliggande kryptovalutan, utan en finansiell produkt som följer det aktuella priset för vald kryptovaluta, dessa kallas för Contracts for Difference (CFD).

Det betyder att investeraren spekulerar på prisutvecklingen, vilket kan både vara upp eller ner.

Handelsplattformen erbjuder också möjligheten att handla med hävstång, vilket möjliggör handel med en större position – till en högre risk.

Att kunna anpassa hävstången efter din egen strategi är en fördel med CFD:er, investerarna kan proaktivt justera möjligheten och risken för placeringen.

Insättningsalternativ

Kryptomäklare erbjuder oftast ett brett utbud av insättningsalternativ.

Libertex erbjuder många populära alternativ:

 • MasterCard
 • VISA
 • PayPal
 • Banköverföring (SEPA)
 • Trustly
 • Skrill
 • Neteller

Du finner alla insättningsalternativ på deras hemsida, du kan enkelt välja mellan dessa alternativen när du ska sätta in pengar på ditt nya konto.

Avgifter

Avgifterna för en kryptomäklare brukar skilja sig från kryptobörser genom att det vanligtvis inte finns några transaktionsavgifter.

Istället använder kryptomäklare ofta sig av spreads för att tjäna sina pengar. Hos Libertex är spreaden emellertid 0, vilket betyder att den inte existerar. Istället använder sig mäklaren av en courtageavgift.

Om du använder dig av hävstång hos en kryptomäklare bör du vara uppmärksam om det finns några så kallade “nattavgifter”.

Du kan enkelt följa avgifterna du har betalat på Libertex i din portföljöversikt.

Reglering och verifiering

Kryptomäklare brukar i allmänhet omfattas av riktlinjerna från den finansiella tillsynsmyndigheten CySEC (EU). Libertex CySEC har licensnummer 164/12.

För dig betyder det att du måste verifiera dig själv om du vill handla hos en kryptomäklare. En process som kan vara lite tråkig, men medför en säkrare upplevelse för dig.

ATOM / USD
Cosmos kurs
$ 8.40
-7.65%

Gå direkt till Libertex  

Riskvarning: 83% av icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel


Köpa Cosmos – steg-för-steg instruktioner

För att du ska enkelt komma igång och handla Cosmos på Libertex har vi skapat en detaljerad steg-för-steg guide för dig.

I det följande stycket beskriver vi hela processen med att köpa och sälja Cosmos CFD:er hos kryptomäklaren Libertex, en särskilt nybörjarvänlig handelsplattform för krypto CFD:er.

Om du föredrar att använda en annan plattform kan du ta en titt på vår jämförelse av de bästa reglerade handelsplattformarna för kryptovalutor i Europa.

Libertex övertygar med en snygg och snabb plattform som är enkel att komma igång med. Det är även kryptomäklaren med största utbudet av CFD:er för kryptovalutor. Förutom kryptovalutor som Cosmos kan du också handla aktier, metaller och råvaror hos Libertex.

ForexClub skapades 1997 och är företaget bakom Libertex. Handelsplattformen är reglerad efter CySEC (EU) och är godkänt för finansiella transaktioner.

Det är även värt att nämna att Libertex erbjuder även ett flertal insättningsmetoder, vilket ger dig många förutsättningar för att köpa ATOM CFD:er hos kryptomäklaren.

Libertex

Steg 1

Skapa ett konto hos Libertex


Hur skapar man ett konto hos Libertex?

Gå till Libertex och använd “Register” knappen för att starta registreringen. Det första du behöver för att starta är en mailadress och ett säkert lösenord.

öppna nytt konto Libertex

Efter att du fyllt i en email och ett lösenord kommer du direkt till Libertex instrumentbräda, du har nu ett konto hos Libertex.

Du har möjligheten att testa hur det är och handla på handelsplattformen med ett demokonto, som har krediterats 50 000 låtsas-dollar. Du kan använda dessa för att lära känna de olika funktionerna plattformen erbjuder.

När du är redo för att investera riktiga pengar, kan du enkelt byta tillbaka till det riktiga kontot igen och sätta in pengar för att handla ATOM.

Innan du gör något på plattformen bör du bekräfta ditt konto. För att göra detta, klicka på din email i det övre högra hörnet och sedan på “Profile Management”

Meny Libertex

Här har du möjligheten att fylla personuppgifter och du kan även verifiera din email. För att fylla i uppgifterna så trycker du på “Edit”.

Profile management Libertex

Steg 2

Första insättningen


Nu kan du sätta in pengar på till konto för att börja handla finansiella instrument. Några betalningsalternativ kan du komma igång inom några sekunder.

Du kan välja belopp och se vilka insättningsalternativ Libertex erbjuder genom att klicka på “Deposit” i menyn. För att ta ut pengar från ditt konto hittar du denna funktionen i menyn när du klickar på din email, under “Withdraw funds”.

Insättning Libertex

Företaget måste verifiera din identitet inom 15 dagar efter den första insättningen. En bild på ditt pass, körkort eller annat identitetskort krävs för detta. Dessutom kräver Libertex att du behöver säkerställa äktheten för din identitet genom att skicka en kopia av en faktura i ditt namn. Det kan till exempel vara en telefonräkning eller räkningen för din hyra.

Denna processen tar såklart lite tid och är inte jätterolig att genomföra, men när du börjar investera pengar bör du sätta undan lite tid för säkerheten.

Libertex har några förslag på insättningsbelopp när du ska sätta in ett belopp. Det finns några olika nivåer man kan uppnå beroende på beloppet. En insättning på 500 EUR motsvarar guld status och 3% rabatt på handelsavgifter. Ett belopp på 1500 EUR ger 20% rabatt, vilket kan vara intressant om du aktivt handlar mycket på handelsplattformen.

Alla enskilda belopp som ligger inom motsvarande intervall kvalificerar också för respektive paket.

Insättningsvillkoren hos Libertex är lite varierande. När du sätter in pengar via en banköverföring (SEPA) krävs inte något minimibelopp. Men alla andra betalningsmetoder måste du sätta in minst 100 EUR.

Insättning via PayPal, Skrill och kredit-/bankkort är snabba alternativ. Pengarna är tillgängliga för dig omedelbart efter att betalningsprocessen är genomförd. Andra alternativ är väntetiden cirka upp till 48 timmar. Vissa överföringar kan till och med ta några mellan 2 till 5 bankdagar.

Insättningsalternativ Libertex

Steg 3

Välja Cosmos instrumentet


Efter att du har genomfört din insättning och pengarna har krediterats på ditt konto kan du börja handla ATOM. Du hittar Cosmos genom att antingen söka efter det eller hitta den i listan över kryptovalutorna Libertex erbjuder. För Cosmos gäller ATMUSD – vilket är ett CFD mot den amerikanska dollarn.

Efter att du har valt Cosmos så kan du öppna en position genom att klicka “open trade position”. När du handlar med finansiella instrument som CFD:er köper du inte den underliggande kryptovalutan, utan prisutvecklingen istället. Det betyder att du kan tjäna pengar både på att kryptovalutan går ner eller upp i värde (genom sälja eller köpa CFD:en).

Handla ATOM Libertex

Efter att du har klickat på att öppna en position får du upp ett fönster där du har möjligheten att justera positionen efter din strategi.

Öppna order ATOM Libertex

Första alternativet är om du vill lägga en order på nuvarande pris “Now” eller vid ett annat pris “At the price”.

Sen är det dags att bestämma hur stor positionen ska vara i EUR värde och sen har du möjlighet att applicera en hävstång som multiplicerar placeringen (medför en högre risk).

Du ser även hur mycket kapital som krävs för att hålla din position öppen och vilken avgift den medför (courtage).

Under “Limit profit and loss” har du valet att bestämma prisnivåer där positionen ska automatiskt stängas. Detta är en bra funktion om du inte kan övervaka positionen under en längre period, där du kan välja att stänga position vid en viss vinst eller förlust.

Om du vill sälja ATMUSD så hoppas du på att priset kommer falla (du tjänar pengar när prisutvecklingen faller) och om du vill köpa ATMUSD så hoppas du på att priset kommer att stiga (du tjänar pengar när prisutvecklingen stiger). Motsatsen gäller också såklart.

Efter att du ha fyllt i allt och antingen köpt eller sålt, har du nu öppnat en handelsposition för Cosmos hos Libertex.

Steg 4

Köp och sälj Cosmos


Nu när du har öppnat en position kan du när som helst korrigera den genom att antingen köpa eller sälja mer. Om du inte fyllt i en Stop Loss eller Take Profit, är det viktigt att du kontinuerligt övervakar denna för att följa din strategi.

Du ser all relevant information du behöver för att ändra en position i högerspalten på Libertex. Där har du kontobalansen, aktiva positioner och stängda positioner.

Under de tester vi har genomfört på Libertex gillar vi hur enkelt och smidigt användargränssnittet är.

Har du bestämt dig för att handla Cosmos?

Börja handla ATOM hos Libertex idag »

Kapitel 3

Köp Cosmos (ATOM) mynt


Om du vill köpa ATOM coins via en kryptobörs rekommenderar vi Bitpanda. Där kan du också köpa Bitcoin och Ethereum, men även andra kryptovalutor som Chainlink.

Bitpanda är ett startup-företag från Österrike som erbjuder handel med kryptovalutor till låga avgifter och möjlighet att lätt överföra investeringar till din egna wallet.

[br]

Steg 2

Skapa ett konto på Bitpanda


Först behöver du skapa ett konto hos Bitpanda.

För att göra det klickar du på “Get started” i det högra hörnet och fyller i uppgifterna

Bitpanda konto

[br]

Steg 3

Insättning på Bitpanda


Innan du kan sätta in pengar på ditt konto krävs det att du verifierar ditt konto.

Klicka på “Verify now” på hemsidan för att gå vidare.

För att verifiera ditt konto behöver du fylla i din adress och ett telefonnummer.

verifierar Bitpanda konto

[br]

Steg 4

Köp Cosmos (ATOM)


Efter att du verifierat ditt konto och gjort en insättning kan du göra din Cosmos investering!

När du är inloggad på hemsidan så hittar du Cosmos (ATOM) genom att gå till “Prices” under menyn. Här kan du sedan söka efter Cosmos / ATOM.

ATOM Cosmos investering Bitpanda

Den blå knappen “ATOM Buy” tar dig till köpmenyn.

Bestäm dig för hur mycket du vill investera och ange antalet ATOM du vill köpa.

Bekräfta ordern och nu har du investerat i Cosmos!

ATOM Cosmos köp order Bitpanda

Kapitel 4

Vad är Cosmos?


En överblick av de viktigaste funktionerna för Cosmos

Den Byzantine Fault Tolerant (Tendermint) konsensusalgoritmen ligger bakom det decentraliserade nätverket som består av oberoende blockkedjor. Detta gör det möjligt att uppnå enighet i en decentraliserad miljö som kan utsättas för potentiella attacker av skadliga operativa noder.

Blockkedjorna kan interagera med varandra via Cosmos-nätverket “Internet of Blockchains”. Nätverkets första blockchain “Cosmos Hub”, vars uppgift är att ansluta de andra blockkedjorna “zones” med varandra. Tokens från en blockkedja kan snabbt och säkert överföras från en zone till en annan.

Cosmos HUB

De två huvudproblemen som Cosmos-nätverket vill lösa:

  1. Skalbarhet: En vanlig kritik när det gäller till exempel Bitcoin och Ethereum är deras dåliga skalbarhet. Medan betaltjänstleverantörer som PayPal kan behandla 193 transaktioner per sekund och VISA med 1667 transaktioner per sekund, har Ethereum och Bitcoin endast 15 respektive 4 transaktioner per sekund. Även om det redan arbetas med olika lösningar, till exempel Lightning Network (Mikrotransaktioner) för Bitcoin, kvarstår det underliggande problemet.

  2. Interoperabilitet: Det finns för närvarande ett stort antal kryptovalutor, blockchain-protokoll och token-standarder. Även om denna mångfald representerar konkurrens och gynnar tekniska framsteg, skapas det även problem. Exempelvis kan ingen information delas mellan Bitcoins och Ethereums blockkedjor.

Cosmos nätverksarkitektur

Cosmos nätverksstruktur kan delas in i tre delar:

  1. Tendermint Core: Kärnan i BFT-konsensusalgoritmen ansluter nätverket till konsensus-lagret i protokollet och innehåller IBC (Inter-Blockchain Communication) så att zonerna kan kommunicera med varandra.

  2. Application Blockchain Interface (ABCI): Här replikeras decentraliserade applikationer på olika programmeringsspråk och gör det möjligt för utvecklare att skapa sin programvara på valfritt språk. ABCI fungerar också som en anslutningsgränssnitt till Cosmos SDK.

  3. Cosmos SDK: Software Development Kit erbjuder ett standardiserat ramverk för att utveckla applikationer på Cosmos. Det finns pre-made tokens, governance och staking modeller för att göra det så enkelt som möjligt för utvecklare att genomföra sina projekt.

Ethermint

Befintliga blockchain-applikationsprogramvara som EVM (Ethereum Virtual Machine) kan användas för att skapa en unik blockkedja på Cosmos-nätverket. Ethermint-projektet implementerar en “Hard Spoon”, vilket är funktionen för att ta en token från ett nätverk och flytta det till ett annat nätverk. Detta är en funktion som gör det möjligt för projekt på Ethereums nätverk att använda Cosmos för exempelvis öka antalet transaktioner (över Ethereums egna begränsningar).

Peg Zone

“Peg Zones” är blockkedjor som kommunicerar med andra blockkedjor som inte tillhör Cosmos-nätverket och körs på ett annat protokoll än Tendermint. Ett exempel är Peg Zonen mellan Ethereum och Cosmos.

Cosmos Peg Zone

Cosmos möjlig användning och partnerskap

Ett av de centrala användningsfallen för Cosmos-nätverket är decentraliserade handelsplattformar för kryptovalutor. Om transaktioner mellan olika blockkedjor kan möjliggöras, kan även decentraliserade handelsplattformar byggas. Det möjliggör handel med kryptovalutor för alla nätverksanvändare runt om i världen, med maximal säkerhet och utan någon mellanhand. Det är ett lovande användningsområde för nätverket, speciellt då det fortfarande uppstår problem för centraliserade handelsplattformar med hackers.

Ytterligare potentiella användningar av Cosmos-nätverket kan hittas inom mobilapplikationer och IoT (Internet of Things), vilket även IOTA försöker implementera. Utvecklare från alla områden kan bygga sina egna applikationer på Cosmos-nätverket och skräddarsy dem för deras ändamål.

Cosmos Ekosystem

Sedan Cosmos-nätverket grundades har det varit ett stort antal partnerskap med företag och projekt som vill vara del av detta nya ekosystemet:

 • IOV: Universellt protokoll med olika blockkedjor och wallets för att skicka och ta emot olika kryptovalutor med en enskild wallet ID.
 • e-Money: Europeisk tjänsteleverantör med stable coins länkade till FIAT-valutor.
 • IRISnet: BPoS blockchain som byggdes med Cosmos SDK och kommer att erbjuda interoperabilitet mellan blockkedjor.
 • Loom: Second-Layer Solution som vill förbättra skalbarheten via ett nätverk som består av DPoS-sidechains på Ethereum. Efter att initialt utvecklat direkt på Ethereum bytte de till Cosmos och Tendermint teknologin.
 • Lino: En decentraliserad och autonom plattform för producerare som effektivt kan skapa incitament för deras produkter till andra användare.
 • Kava: Interledger lösningar för blockkedjor, wallets och handelsplattformar som också är engagerade i interoperabilitet mellan blockchains.
 • Regen Network: En global community och plattform dedikerad till miljöövervakning.
 • Terra: En prisstabil kryptovaluta med målet av massanpassning för blockchain-teknologi och kryptovalutor i den finansiella infrastrukturen.
 • Playlist: Ett projekt med mål att tokenisera musikbranschen.

Cosmos-teamet

Cosmos stöds av Interchain Foundation (ICF), vilket även Tendermint-teamet arbetar för. Tillsammans bildar de ett högkvalificerat team som uppfyller de ambitiösa kraven från Cosmos-projektet.

Jae Kwon är vd och grundare av Tendermint. Tidigare grundade han “I done this”, en applikation för att öka produktivitet. Han har också varit involverad i många andra projekt som Scramble, Yelp och Flywheel Networks. Han har arbetat med att effektivisera blockchain system i över 6 år, men var nära på att ge upp 2013. Tendermint var det första företaget i världen att designa den Byzantine-Fault Tolerant (BFT) algoritmen och applicera den för blockchain projekt.

Upptäckten av några vetenskapliga artiklar från 1988 som hanterade den klassiska BFT och komponenter för alternativ till Proof-of-Work (PoW) system, hjälpte honom att göra ett genombrott. Ett samarbete med Zarko Milosevic och Ethan Buchman, har de tillsammans arbetat med Cosmos sedan 2014 och lyckades med en ICO samla ihop 17 miljoner dollar.

Den 13 mars 2019 tillkännagav ICF den framgångsrika lanseringen av Cosmos-nätverket, varefter omfattande tester genomfördes för att säkerställa kvaliteten. Utvecklare kan börja bygga sina egna blockkedjor och decentraliserade applikationer på Cosmos och ansluta dem till Cosmos Hub.

Co-founder, Ethan Buchman har en master från University of Guelph och har mer än två års vetenskapligt forskningsarbete. Hans bakgrund sträcker sig från cellbiologi, neurovetenskap, matematik, maskininlärning och distribuerad databehandling till programmering av komplex programvara. Han har tidigare arbetat tillsammans med företaget Eris 2014 med blockchain problem.

Kapitel 5

Förvara din ATOM säkert


Obs: Om du har valt en CFD-investering kan du hoppa över det här avsnittet eftersom mäklaren tar hand om säkerheten för dina insättningar.

Privata nycklar för kryptovalutor bör alltid vara under investerarens kontroll.

För att skydda din ATOM bör du använda en lämplig wallet, här presenterar vi ett urval av alternativ.

Web wallet

Lunie är den officiella plånboken, tidigare kallad “Voyager”. Lunie-teamet valde att dela sig från Cosmos och grunda ett oberoende företag. Webbplånboken gör det möjligt att säkert utföra alla nödvändiga åtgärder, exempelvis att skicka och ta emot ATOM. Du kan även delta i Cosmos styrningssystem.

Mobile wallet

imToken är en populär mobil plånbok för en handfull av kryptovalutor bland annat Bitcoin, Ethereum och såklart ATOM. För Cosmos-investerare finns det en inbyggd funktion som gör det möjligt för dig att delta i PoS nätverket med dina ATOMs. Är tillgänglig för både Android och iOS.

Hardware wallet

Det finns i nuläget inget stöd för ATOM på en hardware wallet. Med tanke på den enorma populariteten är det bara en tidsfråga innan det kommer att ändras.

Slutsats

Interoperabilitet mellan olika blockkedjor är ett populärt område inom kryptobranschen. Samarbetet med ICF och Tendermint-teamet är Cosmos i en bra position för att vara med i racet.

Befintliga partnerskap med företag som Binance och Loom visar att det finns ett stort intresse och det är en sannolikhet att vi kommer se fler liknande samarbeten i framtiden. På lång sikt är Cosmos (ATOM) en spännande investeringsmöjlighet.

[wpsites_comment_form]