Handla krypto direkt hos
Skilling med BankID & Swish! Med nästintill 0% spreadavgifter  

Var kan jag köpa Dogecoin (DOGE)

Steg för steg köpguide [year]


Dogecoin DOGE logo

Nuvarande kurs:

1.68 SEK

I den här artikeln visar vi dig hur du investerar i kryptovalutan DOGE.

Som en investerare har du olika alternativ:

Du kan handla DOGE CFD:er eller köpa DOGE mynt på en kryptobörs.

I denna artikeln kommer du lära dig vilka skillnaderna är mellan dessa varianter och vilket alternativ som passar dig bäst!

Riskvarning: Handel med hävstångsprodukter som CFD:er medför en betydande risk för förlust och kanske inte passar alla investerare. 83% av icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel med denna leverantör. Att handla sådana finansiella instrument är riskabelt och kan medföra en total förlust av ditt investerade kapital.

[br]

Introduktion

Köpa Dogecoin (DOGE)


Om du vill investera i Dogecoin (DOGE) har vi sammanställt två enkla guider i den här artikeln.

För att kunna köpa Dogecoin måste du genomföra följande steg:

 1. Välj en lämplig handelsplattform
 2. Använd fiatvaluta (EUR/USD) för att köpa DOGE
 3. Ta ut dina mynt och förvara i en säker wallet eller …
 4. … sälj dina DOGE på en kryptobörs

I följande artikel kommer vi detaljerat beskriva hur och var man kan köpa Dogecoin.

Vi listar olika handelsplattformar och kryptobörser du kan använda för investeringen.

Vi rekommenderar att du tar en närmare titt på leverantörerna innan du väljer en handelsplattform. Stora och välkända plattformar bör alltid föredras framför mindre okända plattformar.

[br]

Välj handelsplattform för Dogecoin


För att du ska hitta bästa kryptobörsen för dig, bör du först undersöka vilka handelsvanor du har.

Vill du köpa sällan och sedan skicka dessa till din wallet eller är du mer intresserad av prisrörelser och aktiv handel?

Vi kommer gå igenom skillnaderna mellan en kryptomäklare och kryptobörs, så du kan hitta det alternativ som passar dig bäst.

Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen, du kan även använda dig av båda för att bygga en egen investeringsstrategi.

[br]

Kryptomäklare vs kryptobörs


När du investerar i kryptovalutor har du valet mellan följande alternativ:

 • Handla kryptovalutor med certifikat hos en online mäklare (CFD-handel)
 • Köpa underliggande “riktiga” kryptovalutan på en kryptobörs

CFD:er är finansiella derivat där du köper “long” och säljer “short” för vald kryptovaluta. Du kan då dra nytta av prisfluktuationer utan att behöva förstå själva tekniken bakom kryptovalutorna. Om du köper “riktiga” kryptovalutor på en kryptobörs kan du skicka dem till din egen plånbok. Du är själv helt ansvarig för din plånbok och är din egen bank.

CFDFördelar
+ Hög säkerhet
+ Enkel inloggning
+ Handel med hävstång möjlig
+ Du kan dra nytta av prisfluktuationer
+ Du behöver ingen plånbok för förvaring


Nackdelar
– Du äger inga ”riktiga” kryptovalutor
– Ofta är det bara de 20-30 största kryptovalutorna som är tillgängliga

[br]

“Riktig” kryptovalutaFördelar
+ Du är ensam ägare av dina mynt
+ Globala transaktioner utan transaktionskostnader
+ Användning utvecklar din egen tekniska förståelse
+ Stort val av kryptovalutor


Nackdelar
– Du är ansvarig för säkerheten
– Tekniska kunskaper krävs
– Ingen hävstång handel
– För närvarande begränsade utbetalningsalternativ

[br] Båda alternativen erbjuder utmärkta möjligheter att dra nytta av den närmande krypto-boomen. Om du är tekniskt intresserad av blockkedjetekniken är “riktiga” kryptovalutor vägen att gå. Om du är mer intresserad av handel och prisutveckling av kryptovalutor och du vill inte äga kryptovalutorna under längre perioder, då passar CFD-handel dig. Jag bestämmer mig för…

Kapitel 1

Köpa Dogecoin (DOGE) via kryptomäklare


Kryptomäklare låter dig enkelt köpa Dogecoin-CFD:er utan att behöva förstå den underliggande teknologin, smart contracts eller förvaringen av DOGE.

Till skillnad från kryptobörser är kryptomäklare också föremål för strikt statlig reglering. Detta innebär att dessa leverantörer erbjuder skyddsmekanismer med strikt övervakning av myndigheter som till exempel finansiella tillsynsmyndigheterna. Som investerare har du ett antal fördelar, till exempel den europeiska insättningsförsäkringen för oinvesterade fonder.

En av de största mäklarna du för närvarande kan köpa Dogecoin från är Libertex. Libertex är en av de största mäklarna i världen med över 2,2 miljoner användare. Plattformen är särskilt känd på grund av sponsring med de kända fotbollsklubbarna FC Valencia och Tottenham Hotspurs.

Libertex – den mest kända kryptomäklaren för Dogecoin (DOGE)

Libertex
Kryptovalutor
BTC-Coin-IconETH-Coin-IconMIOTA-IconBCH-IconRipple-IconEOS-IconLTC-IconNEO-IconMonero-IconADA-IconBNB-IconATOM-IconLINK-IconNEM-IconDOT-IconQTUM-IconTron-IconUNI-IconVET-IconXLM-IconXTZ-IconZEC-Icon
Insättningsmetoder SEPA, VISA, Mastercard, PayPal, Skrill, Neteller
Minsta insättningsbelopp 1000 SEK
Avgifter Courtage från 0,03%
Hävstång Upp till 2:1
Reglering CySEC
Andra instrument ETF, aktier, valutor, råvaror, index
Användare 2.200.000+
Hemsida Registrera dig hos Libertex  

Riskvarning: 75,3% av icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel.

På Libertex-plattformen köper du inte den underliggande kryptovalutan, utan en finansiell produkt som följer det aktuella priset för vald kryptovaluta, dessa kallas för Contracts for Difference (CFD).

Det betyder att investeraren spekulerar på prisutvecklingen, vilket kan både vara upp eller ner.

Handelsplattformen erbjuder också möjligheten att handla med hävstång, vilket möjliggör handel med en större position – till en högre risk.

Att kunna anpassa hävstången efter din egen strategi är en fördel med CFD:er, investerarna kan proaktivt justera möjligheten och risken för placeringen.

Insättningsalternativ

Kryptomäklare erbjuder oftast ett brett utbud av insättningsalternativ.

Libertex erbjuder många populära alternativ:

 • MasterCard
 • VISA
 • PayPal
 • Banköverföring (SEPA)
 • Trustly
 • Skrill
 • Neteller

Du finner alla insättningsalternativ på deras hemsida, du kan enkelt välja mellan dessa alternativen när du ska sätta in pengar på ditt nya konto.

Avgifter

Avgifterna för en kryptomäklare brukar skilja sig från kryptobörser genom att det vanligtvis inte finns några transaktionsavgifter.

Istället använder kryptomäklare ofta sig av spreads för att tjäna sina pengar. Hos Libertex är spreaden emellertid 0, vilket betyder att den inte existerar. Istället använder sig mäklaren av en courtageavgift.

Om du använder dig av hävstång hos en kryptomäklare bör du vara uppmärksam om det finns några så kallade “nattavgifter”.

Du kan enkelt följa avgifterna du har betalat på Libertex i din portföljöversikt.

Reglering och verifiering

Kryptomäklare brukar i allmänhet omfattas av riktlinjerna från den finansiella tillsynsmyndigheten CySEC (EU). Libertex CySEC har licensnummer 164/12.

För dig betyder det att du måste verifiera dig själv om du vill handla hos en kryptomäklare. En process som kan vara lite tråkig, men medför en säkrare upplevelse för dig.

Kapitel 2

Köpa Dogecoin (DOGE) på en kryptobörs


För en långsiktigt krypto-investerare som vill komma in i blockchain-teknologin kan en investering i den underliggande kryptovalutan vara en bra idé, vilket du då kan göra från en kryptobörs.

När du köper den underliggande kryptovalutan istället för CFD:er så måste du även tänka på hur du ska förvara ditt innehav. Du behöver en wallet som stödjer kryptovalutan du köper, i detta fallet Dogecoin (DOGE). Det finns många alternativ att välja mellan, vi rekommenderar dock att investera i en hardware wallet som Ledger Nano.

En hardware wallet är det säkraste alternativet att förvara dina kryptovalutor, det är speciellt viktigt om du tänker investera större summor och under en längre tid.

När man hanterar en egen plånbok så behöver du säkerställa din privata nyckel. Den privata nyckeln består av ett antal slumpmässiga ord, vilket du behöver för att få tillgång till dina kryptovalutor.

Om du förlorar den privata nyckeln så förlorar du även din tillgång till plånboken. Det är alltså ytterst viktigt att du har bra koll på denna informationen. Undvik även att spara information digitalt (för att inte bli hackad) och ha gärna minst två kopior av den i pappersform.

Det är även viktigt att ha koll på plånboksadressen där du ska skicka dina kryptovalutor. Om det blir slarvfel i adressen kan detta även leda till att du förlorar kryptovalutorna du skickar i transaktionen.

Ett välkänt exempel på när det blir slarvfel i inmatningen, vilket blev ett dyrt misstag. Personen betalade cirka 10 600 ETH i avgifter för en enda transaktion på Ethereum-nätverket. Vilket motsvarar cirka 20 miljoner dollar.

När du väljer en lämplig kryptobörs för Dogecoin bör du överväga följande egenskaper:

Insättningsalternativ

Kryptobörser brukar inte ha lika många alternativ som kryptomäklare.

De viktigaste insättningsmetoderna är:

 • Banköverföring (SEPA)
 • Kredit-/Bankkort
 • Kryptovalutor

Kryptovalutor som betalningsmetod är uppenbarligen endast lämpligt för de som redan investerat i kryptovalutor.

Avgifterna brukar vara högst för insättningar/köp med kredit-/bankkort. De flesta kryptobörser som är reglerade erbjuder tyvärr inte köp av DOGE idag.

Du kan registrera ett konto hos reglerade kryptobörsen eToro för att köpa bitcoin, vilket du sedan kan skicka vidare till en annan kryptobörs som exempelvis Binance. Där du sen använda din bitcoin för att köpa DOGE.

En banköverföring (SEPA) brukar inte medföra några extra kostnader för dig, men transaktionen kan ta ett par bankdagar för att genomföras. Ett bra alternativ om du vill sätta in större summor.

Avgifter

Kryptobörser har olika strukturer för avgifter. Många baserar avgifter på investerarens månatliga handelsvolym, vilket betyder att de större investerarna betalar lägre avgifter än den vanliga spararen.

Vissa kryptobörser har sin egna kryptovaluta och erbjuder ytterligare rabatt om man äger denna.

Det brukar också tillkomma en transaktionskostnad för uttag av dina kryptovalutor.

Verifiering

Många kryptobörser är fortfarande oreglerade.

För att förhindra penningtvätt och andra brott genomförs vanligtvis en KYC (know your customer) och en AML (anti-money laundering) kontroll vid registrering.

För att uppfylla kontrollerna måste du verifiera dina uppgifter med pass eller identitetskort.

Vi rekommenderar att först använda reglerade kryptobörser och i andra hand använda oreglerade kryptobörser.

Reglering

Vi befinner oss fortfarande i ett tidigt stadie för kryptovalutor.

Det finns tyvärr fortfarande många kryptobörser som är oreglerade, eller så erbjuder de endast några enstaka kryptovalutor.

Att handla CFD:er är ett alternativ (dock köper du inte den underliggande kryptovalutan, utan spekulerar endast på prisutvecklingen), då kryptomäklare alltid är reglerade.

Snabbguide: Hur köper man Dogecoin (DOGE)?

 1. Öppna ett konto hos eToro och verifiera dig.
 2. Köp Bitcoin med EUR.
 3. Skapa ett konto hos Binance.
 4. Skicka Bitcoin till ditt Binance-konto.
 5. Köp Dogecoin (DOGE) med din Bitcoin.

Kapitel 3

Köpa Dogecoin – steg-för-steg instruktioner

För att du ska enkelt komma igång och handla Dogecoin på Libertex har vi skapat en detaljerad steg-för-steg guide för dig.

I det följande stycket beskriver vi hela processen med att köpa och sälja Dogecoin CFD:er hos kryptomäklaren Libertex, en särskilt nybörjarvänlig handelsplattform för krypto CFD:er.

Om du föredrar att använda en annan plattform kan du ta en titt på vår jämförelse av de bästa reglerade handelsplattformarna för kryptovalutor i Europa.

Libertex övertygar med en snygg och snabb plattform som är enkel att komma igång med. Det är även kryptomäklaren med största utbudet av CFD:er för kryptovalutor. Förutom kryptovalutor som Dogecoin kan du också handla aktier, metaller och råvaror hos Libertex.

ForexClub skapades 1997 och är företaget bakom Libertex. Handelsplattformen är reglerad efter CySEC (EU) och är godkänt för finansiella transaktioner.

Det är även värt att nämna att Libertex erbjuder även ett flertal insättningsmetoder, vilket ger dig många förutsättningar för att köpa Dogecoin CFD:er hos kryptomäklaren.

Libertex

Steg 1

Skapa ett konto hos Libertex


Hur skapar man ett konto hos Libertex?

Gå till Libertex och använd “Register” knappen för att starta registreringen. Det första du behöver för att starta är en mailadress och ett säkert lösenord.

öppna nytt konto Libertex

Efter att du fyllt i en email och ett lösenord kommer du direkt till Libertex instrumentbräda, du har nu ett konto hos Libertex.

Du har möjligheten att testa hur det är och handla på handelsplattformen med ett demokonto, som har krediterats 50 000 låtsas-dollar. Du kan använda dessa för att lära känna de olika funktionerna plattformen erbjuder.

När du är redo för att investera riktiga pengar, kan du enkelt byta tillbaka till det riktiga kontot igen och sätta in pengar för att handla DOGE.

Innan du gör något på plattformen bör du bekräfta ditt konto. För att göra detta, klicka på din email i det övre högra hörnet och sedan på “Profile Management”

Meny Libertex

Här har du möjligheten att fylla personuppgifter och du kan även verifiera din email. För att fylla i uppgifterna så trycker du på “Edit”.

Profile management Libertex

Steg 2

Första insättningen


Nu kan du sätta in pengar på till konto för att börja handla finansiella instrument. Några betalningsalternativ kan du komma igång inom några sekunder.

Du kan välja belopp och se vilka insättningsalternativ Libertex erbjuder genom att klicka på “Deposit” i menyn. För att ta ut pengar från ditt konto hittar du denna funktionen i menyn när du klickar på din email, under “Withdraw funds”.

Insättning Libertex

Företaget måste verifiera din identitet inom 15 dagar efter den första insättningen. En bild på ditt pass, körkort eller annat identitetskort krävs för detta. Dessutom kräver Libertex att du behöver säkerställa äktheten för din identitet genom att skicka en kopia av en faktura i ditt namn. Det kan till exempel vara en telefonräkning eller räkningen för din hyra.

Denna processen tar såklart lite tid och är inte jätterolig att genomföra, men när du börjar investera pengar bör du sätta undan lite tid för säkerheten.

Libertex har några förslag på insättningsbelopp när du ska sätta in ett belopp. Det finns några olika nivåer man kan uppnå beroende på beloppet. En insättning på 500 EUR motsvarar guld status och 3% rabatt på handelsavgifter. Ett belopp på 1500 EUR ger 20% rabatt, vilket kan vara intressant om du aktivt handlar mycket på handelsplattformen.

Alla enskilda belopp som ligger inom motsvarande intervall kvalificerar också för respektive paket.

Insättningsvillkoren hos Libertex är lite varierande. När du sätter in pengar via en banköverföring (SEPA) krävs inte något minimibelopp. Men alla andra betalningsmetoder måste du sätta in minst 100 EUR.

Insättning via PayPal, Skrill och kredit-/bankkort är snabba alternativ. Pengarna är tillgängliga för dig omedelbart efter att betalningsprocessen är genomförd. Andra alternativ är väntetiden cirka upp till 48 timmar. Vissa överföringar kan till och med ta några mellan 2 till 5 bankdagar.

Insättningsalternativ Libertex

Steg 3

Välja Dogecoin instrumentet


Efter att du har genomfört din insättning och pengarna har krediterats på ditt konto kan du börja handla Dogecoin. Du hittar DOGE genom att antingen söka efter det eller hitta den i listan över kryptovalutorna Libertex erbjuder. Med Dogecoin gäller DOGEUSD – vilket är ett CFD mot den amerikanska dollarn.

Efter att du har valt Dogecoin så kan du öppna en position genom att klicka på antingen “buy” eller “sell”. När du handlar med finansiella instrument som CFD:er köper du inte den underliggande kryptovalutan, utan prisutvecklingen istället. Det betyder att du kan tjäna pengar både på att kryptovalutan går ner eller upp i värde (genom sälja eller köpa CFD:en).

Handla Dogecoin DOGE Libertex

Efter att du har klickat på att öppna en position får du upp ett fönster där du har möjligheten att justera positionen efter din strategi.

Öppna order Libertex DOGE

Första alternativet är om du vill lägga en order på nuvarande pris “Now” eller vid ett annat pris “Pending order”.

Sen är det dags att bestämma hur stor positionen ska vara i EUR värde och sen har du möjlighet att applicera en hävstång som multiplicerar placeringen (medför en högre risk).

Du ser även hur mycket kapital som krävs för att hålla din position öppen och vilken avgift den medför (courtage).

Under “Limit profit and loss” har du valet att bestämma prisnivåer där positionen ska automatiskt stängas. Detta är en bra funktion om du inte kan övervaka positionen under en längre period, där du kan välja att stänga position vid en viss vinst eller förlust.

Om du vill sälja DOGEUSD så hoppas du på att priset kommer falla (du tjänar pengar när prisutvecklingen faller) och om du vill köpa DOGEUSD så hoppas du på att priset kommer att stiga (du tjänar pengar när prisutvecklingen stiger). Motsatsen gäller också såklart.

Efter att du ha fyllt i allt och antingen köpt eller sålt, har du nu öppnat en handelsposition för Dogecoin hos Libertex.

Steg 4

Köp och sälj Dogecoin


Nu när du har öppnat en position kan du när som helst korrigera den genom att antingen köpa eller sälja mer. Om du inte fyllt i en Stop Loss eller Take Profit, är det viktigt att du kontinuerligt övervakar denna för att följa din strategi.

Du ser all relevant information du behöver för att ändra en position i högerspalten på Libertex. Där har du kontobalansen, aktiva positioner och stängda positioner.

Under de tester vi har genomfört på Libertex gillar vi hur enkelt och smidigt användargränssnittet är.

Kapitel 4

Är det värt att köpa Dogecoin?


Alla som undrar varför DOGE är en intressant investering kan ta en närmare titt på media 2021. Efter hajpen om WallStreetBets är Dogecoin i stort fokus.

Dogecoin är baserad på Litecoin och är en meme-valuta. DOGE skapades 2013, då endast som en skämtvaluta. Baserat på Shiba Inu DOGE som blev populär genom grammatiskt felaktiga meningar, utvecklade från IBM och Adobe skapade denna valutan som en parodi på kryptomarknaden.

Vanligtvis ligger Dogecoin mellan 0,004 och 0,007 dollar per mynt. Men det har under 2020 och 2021 blivit populär när det var hype runt GME och Teslas vd Elon Musk har tweetad om Dogecoin flera gånger.

Elon Musk med stort antal följare på Twitter, beslöt sig många att köpa DOGE efter hans tweets, vilket har påverkat Dogecoin-priset kraftigt. Priset steg initialt till cirka 0,08 dollar.

Eftersom DOGE inte har några relevanta funktioner som andra kryptovalutor erbjuder, är det tveksamt om myntet kommer kunna stabilisera sig på en högre nivå. Många experter är fortfarande tveksamma om hur hållbart detta är långsiktigt.

I april 2021 har priset ytterligare slagit rekord, denna gången klättrat upp till femte största kryptovaluta sett till marknadsvärde. En DOGE var då värd cirka 0,45 dollar.

I grund och botten bör investerare se DOGE mer som ett skämt och inte en seriös långsiktig investering. Att allokera stora delar av sin portfölj till DOGE är mycket riskabelt.

DOGE / USD
Dogecoin kurs
$ 0.154852
-10.92%

Gå direkt till Libertex  

Riskvarning: 83% av icke-professionella investerare förlorar pengar på CFD-handel

[br]

Dogecoin prognos och prisutveckling


Dogecoin har funnits sedan 6 december 2013. Även om Dogecoin är en skämtvaluta “meme-coin” har myntet realiserat en betydande prisökning de senaste åren.

Det är såklart omöjligt att säga hur högt pris en DOGE kan uppnå, men eftersom det inte tillför något unikt värde till kryptomarknaden ska du vara försiktig att investera i den.

Under april 2021 har vi sett nya höjder många påstått varit omöjligt för en skämtvaluta att uppnå. Ett pris runt 0,45 dollar medförde en top 5 placering sett till marknadsvärdet.

Om du nu vill investera i Dogecoin, rekommenderar vi dig att vara försiktig och inte allokera stora delar av din portfölj i kryptovalutan.

Kapitel 5

Dogecoin wallet – Förvara DOGE säkert


Obs: Om du har valt en CFD-investering kan du hoppa över det här avsnittet eftersom mäklaren tar hand om säkerheten för dina insättningar.

Om du har DOGE rekommenderar vi att du undersöker vilka förvaringsalternativ du har för din investering. Kom alltid ihåg att kryptomarknaden ännu inte är reglerad i någon större grad, vilket resulterar att det inte är lika säkert att lämna dina kryptovalutor på en handelsplattform.

Den som har den privata nyckeln till plånboken har också kontroll över kryptovalutorna på den. När kryptovalutorna förvaras på en kryptobörs är den privata nyckeln i operatörens händer.

Det är bättre att du själv förvarar din DOGE-investering i en mjukvaru- eller hårdvaruplånbok.

Vi rekommenderar produkterna från både Ledger och Trezor.

Ur vår synvinkel är dessa plånböckerna inte bara säkrare utan också den mer praktiska lösningen. Du förvarar dina kryptovalutor på en dedikerad hårdvara och behöver inte oroa dig för digitala attacker. Om du har större investeringar i kryptovalutor är det säkrare och även enklare hantering, eftersom dessa enheterna har stöd för över tusen olika kryptovalutor.

Det finns även andra leverantörer av hardware wallets, men från vår erfarenhet är dessa två de bästa på marknaden idag.

[wpsites_comment_form]