Handla krypto direkt hos
Skilling med BankID & Swish! Med nästintill 0% spreadavgifter  

Köp & Sälj Bitcoin – Hur man investerar i BTC 2022

Estimerad lästid: 6 min.

Introduktion

[br]

[br]

[br]

[br]

[br]

[br]

[br]

[br]

[br]

[br]

[br]

[br]

[br]

[br]

Den fantastiska prisutvecklingen för Bitcoin har öppnat ögonen för många investerare. Efterfrågan av kryptovalutor har ökat drastiskt de senaste åren och speciellt för Bitcoin fortsätter intresset öka snabbt. Antalet personer som involveras med Bitcoin, Ethereum och andra kryptovalutor ökar konstant, vilket även leder till ett större intresse för att investera i Bitcoin.

Alla nykomlingar ställer samma frågor om och om igen. ”Hur och var köper jag Bitcoin?” ”Hur säljer jag Bitcoin?” ”Kan man köpa Bitcoin med bank-/kreditkort eller med Swish/PayPal?” ”Vilken mäklare/börs är bäst och säkrast för Bitcoin handel?”

I denna artikel kommer vi förtydliga och visa dig många olika alternativ!

Snabbguide – Hur köper man Bitcoin?

1. Välj en ansedd Bitcoin-mäklare eller Bitcoin handelsplattform.
2. Registrera dig på den valda Bitcoin plattformen.
3. Verifiera ditt konto.
4. Placera en Bitcoin köporder.
5. Njut av din Bitcoin investering och förvara dina kontouppgifter säkert.

Varför köpa Bitcoins?

Bitcoin är inte bara den första kryptovalutan men även den mest kända på marknaden idag. En investering i Bitcoin kan ses som en utgångspunkt till kryptovalutor. Om du vill köpa fler kryptovalutor behöver du i flesta fall Bitcoin, exempelvis kan handelsparet vara BTC/ETH (Bitcoin / Ethereum) eller BTC/MIOTA (Bitcoin / IOTA).

Det finns andra anledningar till varför du borde investera i Bitcoin. En centralpunkt för många finansekonomer är att Bitcoin har en mycket låg korrelation med traditionella tillgångsklasser såsom aktier, fastigheter eller guld. Det resulterar i att man kan bygga upp sin portfölj bättre, då de olika tillgångarna i portföljen är oberoende av varandra. Man kan säga att en Bitcoin investering kommer diversifiera din portfölj bättre.

Slutligen den vanliga frågan ”Är det värt att investera i Bitcoin?” Ja absolut! Bitcoin och blockkedjetekniken är fortfarande i ett tidigt skede. De flesta applikationerna är inte ens undersökta eller tillgängliga som ”bevis på koncept” (Proof-of-Concept, PoC), en slags prototyp. Blockkedjetekniken antas vara en teknik som kommer förbättra stora delar av samhället, genom att göra processer effektivare och spara på kostnader. Kryptovalutor och blockkedjetekniken är även en viktig byggsten i det omtalade ämnet Artificiell intelligens (AI). Med en Bitcoin investering tar du del av en enorm positiv potential, som inte bör ignoreras av den rationella investeraren.
[br]

Skilling

2000 SEK

Minsta insättning

Finns i Sverige

2000 SEK

Minsta insättning

Finns i Sverige

[br]

Vilken är den säkraste plattformen för att köpa och sälja Bitcoin?

I nuläget finns det många olika plattformar du kan använda för att köpa och sälja Bitcoins. Det du bör vara uppmärksam om är till den rättsliga säkerheten, vilket även stämmer överens mot den vanliga aktiemarknaden. För att undvika osäkerhet och potentiella problem i framtiden, rekommenderar vi att du endast använder licensierade plattformar för Bitcoin handel.

Förutom att ta reda på om plattformen är licensierad, behöver du även undersöka om insättnings- och uttagsalternativen är vanliga och passar dig. Mindre Bitcoin plattformar rekommenderas inte då det ibland saknas likviditet för att snabbt kunna sälja eller köpa Bitcoin.

Det speciella med krypto CFD-mäklare är att du kan trade satsa på stigande och på fallande Bitcoin priser. Detta kan vara meningsfullt då kryptovalutor kan fluktuera i stor utsträckning på korta perioder.
[br]

Köp Bitcoin hos CFD-mäklaren Skilling

 
Skilling
Reglerad Ja, CySEC 357/18
Betalningsalternativ Swish, VISA, MasterCard, Trustly, Skrill, Neteller
Kryptovalutor Bitcoin, Ethereum, IOTA, Bitcoin Cash, Litecoin, Ripple, EOS, Dash, NEO, Monero
Minsta insättning 2000 kronor
Extra Demokonto, BankID verifiering, Svensk mäklare

[br]

Kom igång och investera i Bitcoin på 5 minuter hos Skilling:

  1. Registrera ett konto hos Skilling
  2. Verifiera dig genom BankID.
  3. Välj en betalningsmetod och ett insättningsbelopp på minst 2000 kronor.
  4. Placera en order för utvald kryptovaluta.
  5. Nu kan du slappna av och glöm inte att förvara dina kontouppgifter säkert.

En fullständig analys av hela Skilling plattformen hittar du i vår recension.
[br]

Positiv erfarenhet med kryptohandel på Skilling

Skilling är ett skandinaviskt ägt bolag och är en växande CFD-mäklare med målet att göra trading enkel för alla. Skilling är reglerat av CySEC 357/18 och erbjuder handel med kryptovalutor och många andra tillgångar.

Hos Skilling kan du skapa ett konto, verifiera dig med BankID och göra insättningar med Swish. Vilket gör Skilling till ett attraktivt alternativ för investerare bosatta i Sverige, då verifiering på andra krypto plattformar kan ta flera dagar. Skilling erbjuder även svensk support om du skulle få problem eller har andra frågor. Om du är helt ny till CFD-handel finns det möjlighet att använda ett demokonto för att vänja dig vid och du kan även lära dig genom deras egna handelskurser Skilling Academy.

Förvaring av mynt i Bitcoin plånbok

Du köper dina mynt och de stannar på ditt bankkonto så länge du vill. Om du använder dig av en annan Bitcoin handelsplattform behöver du oftast tänka på att spara dina Bitcoins i din egen Bitcoin plånbok. Din plånbok är en mjukvara som kan vara på din dator, telefon eller på ett USB-minne. Det finns specialutvecklad USB-hårdvara för den säkraste förvaringen av dina kryptovalutor, Nano Ledger och Trezor är två av de bästa produkterna på marknaden. Du är din egen bank!

Ledger Nano S hardware wallet
Ledger Wallet Nano S, den mest kända hårdvaruplånboken.

Köpalternativ till Bitcoin: Lokala Bitcoin återförsäljare

Förutom Bitcoin-mäklare och handelsplattformar finns det alltid lokala Bitcoin försäljare, vilka du kan möta i person. Du bör alltid se till att motparten är seriös med försäljningen. Möt upp personen på offentliga platser, caféer eller institutioner. Vänta alltid tills du har fått transaktionen i din Bitcoin plånbok. Det tar ett par minuter då Bitcoin endast gör transaktioner var tionde minut. Tänk på att detta alternativet inte är lika säkert som andra alternativ på marknaden.
[br]

Köpalternativ till Bitcoin: Bitcoin gruvdrift (mining)

De flesta personerna har hört eller läst om Bitcoin gruvdrift. Kort sagt är Bitcoin gruvdrift utbyte av datorkraft för Bitcoins. Datorkraften används för att lösa komplicerade matematiska problem. Om du löser problemet först blir du belönad med 12.5 Bitcoins och ett så kallat Bitcoin block är funnet. Blocket är fast i det föregående block och bildar en blockkedja. Ett nytt problem tillförs Bitcoin nätverket varje tionde minut. Det hjälper till att säkerställa nätverket då tidigare block är bekräftade och väldigt svåra att förfalska.

Bitcoin gruvdrift cloud mining
Bitcoin gruvdrift på Island för “Cloud Mining”.

Köpalternativ till Bitcoin: Bitcoin bankomat (ATM)

I Sverige finns det tyvärr inga Bitcoin bankomater än. Det finns dock andra europeiska länder som erbjuder ett bredare utbud. Både Schweiz och Österrike är långt före Sverige med att erbjuda dessa tjänster.

Bitcoin bankomat
Bitcoin bankomat.

Sammanfattning

Bitcoin är värt investeringen. Bitcoin är den marknadsledande kryptovalutan och är en perfekt valuta att börja med. Bitcoin teknologin kommer förmodligen fortsätta vara med oss i många årtionden och det kommer förändra och förbättra branschen. Processer kommer bli mer effektiva och reducera kostnader. Du behöver inte längre vara beroende av en bank, du kan välja att vara din egen bank.

Leave a Comment