Handla krypto direkt hos
Skilling med BankID & Swish! Med nästintill 0% spreadavgifter  

Ethereum (ETH) når all-time high runt 4,200 USD – Vitalik Buterin är nu miljardär

Ethereum (ETH) nådde ett nytt all-time high (ATH) under måndagen 10/5. Ether, kryptovalutan för Ethereum-blockkedjan, uppnådde en ny rekordnivå på cirka 4,200 dollar. Det är en av många nya rekord för Ether under de senaste veckorna, då rallyt pågått i flera månader. I början av mars var priset för ETH 1,400 dollar, vilket steg något till april då prisnivån började runt 1,900 dollar. I början av maj var priset redan runt 2,900 dollar.

Priset ligger långt över ETH-rekordet från januari 2018, vilket då uppnådde cirka 1,400 dollar. Ett rekord som höll i nästan tre år. Men det är inte bara investerare som bör vara nöjda med den nya prisutvecklingen, även grundaren Vitalik Buterin (27) kan glädja sig åt en stor förmögenhet. En titt på hans offentliga ETH-adress avslöjar att Buterin är miljardär efter de senaste prisökningarna och när Ether bröt 3,000 USD nivån.

Ethereum når ny ATH

Den näst största kryptovalutan sett till marknadsvärdet nådde en ny rekordnivå under måndagen på runt 4,200 dollar. Därmed överträffade ETH till och med den största kryptovalutan Bitcoin (BTC) månadsutveckling. Ether har under de senaste 30 dagarna nästan dubblerat sin värdering. I början av 2021 låg ETH-priset fortfarande runt 700 US-dollar. I början av februari knäcktes för första gången 1,400 USD ATH från januari 2018, därefter har vi inte sett prisnivån lägre. Ether har sedan dess fortsatt med kontinuerliga nya rekordnivåer. Dessutom kunde ETH uppvisa en stark utveckling även under svagare marknadsfaser för bitcoin (BTC).

Det är särskilt DeFi-hype och de många projekt på Ethereum-plattformen som gett kryptovalutan ett uppsving. Ethereum som är den största och mest framgångsrika plattformen för många projekt, drar praktiskt taget nytta av akk hype inom kryptovärlden – oavsett om det handlar om DeFi eller NFT. Den senaste tidens uppgraderingar och förbättringar av Ethereums blockkedja säkerställer också att de stora konkurrenterna Polkadot (DOT) och Cardano (ADA) kan hållas i schack. Vid tidpunkten för den nya rekordnivån hade Ethereum ett marknadsvärde på över 460 miljarder dollar, vilket motsvarade en marknadsdominans på över 18 procent. Detta förstärker kryptovalutans andraplats bland de största kryptovalutorna.

Analysföretaget Fundstrat prognostiserar också att ETH kan uppnå ett pris på över 10,000 dollar före årets slut. Fundstrat har gjort en undersökning som visar att Ether fortfarande är undervärderat. Experter nämner det starka intresset för DeFi och Ethereum-baserade krypto ETF:er samt förbättringsförslaget EIP-1559 som grundpelare för framgång. EIP-1559 skulle kunna reda ut de befintliga avgiftsfrågorna och initiera ett återköp av kryptovalutan från Ethereum Foundation tillsammans med Token Burn. Vitalik Buterin visar starkt intresse för förslaget.

Ethereum gör Vitalik Buterin till miljardär

Medan många investerare gläds åt den senaste tidens prisökningar gör Ethereum sin framstående medgrundare Vitalik Buterin till miljardär. Tidigare var det historien om Winkelvoss-tvillingarna som skapade mest uppmärksamhet, men Butering är den senaste och yngsta kända kryptomiljardären. Att detta kan kvantifieras med sådan säkerhet beror på Buterins offentliga ETH-adress 0xAb5801a7D398351b8bE11C439e05C5B3259aeC9B, med namntaggen “Vb” tillhör Butering och har 333,521 ETH. Totala värdering av dessa är över 1 miljard dollar efter de senaste dagarnas prisökningar.

Vitalik Buterin grundade Ethereum tillsammans med ett par andra och anses nu vara projektets viktigaste språkrör. Den nya miljardären är fortfarande starkt förankrad i Ethereum och rapporterar på konferenser om nya utvecklingar kring Ethereum. Han arbetar fortfarande som utvecklare av nya funktioner och ger ofta inblick i det tekniskt avancerade arbetet han utför. Dessutom brukar han aktivt stödja välgörande ändamål. Nyligen donerade han 100 ETH- och MKR-tokens till en hjälpfond för att bekämpa coronakrisen i Indien.

Hjälpfonden väckte uppståndelse eftersom den visade kryptovalutornas betydelse. Den indiska medgrundaren av Polygon, Sandeep Nailwal, lanserade nödpakten som Buterin och många andra kryptoentusiaster anslöt sig till.

Sammanfattning: Ethereum passerar 4200 dollar och gör Buterin till miljardär

Ethereum-blockkedjans underliggande kryptovaluta Ether nådde en ny rekordnivå den 10 maj, en rekordnivå som uppnådde 4200 dollar. För närvarande drar Ether nytta av denna utveckling och överträffar till och med Bitcoins prestation. Förutom de många investerare som gynnas av detta, gäller det även Ethereum medgrundare Vitalik Buterin.

En titt på 27-åringens offentliga blockchain-adress visar att hans 330,000+ ETH nu är värda mer än 1 miljard dollar. Prisutvecklingen från årsskiftet är imponerande, då ETH-priset var strax över 700 dollar. Enligt många experter kan detta vara början på ett betydande prisrally.

Leave a Comment