Handla krypto direkt hos
Skilling med BankID & Swish! Med nästintill 0% spreadavgifter  

[Crypto.com recension] – få $25 startkapital – Den ultimata kryptoappen

Estimerad lästid: 7 min.

Fler och fler nystartade företag visar att kryptovalutor och traditionella pengar inte utesluter varandra. Detta inkludera även Crypto.com, som erbjuder ett kreditkort utöver ett bankkonto. Särskilt anmärkningsvärt är möjligheten att investera direkt i fler än 50 kryptovalutor genom användning av fiatvalutor. Dessutom kan investerare som har den ursprungliga CRO-token tjäna avkastning på sitt innehav. Läs mer om vår erfarenhet av Crypto.com nedan.


[br]
[br]
[br]
[br]
[br]
[br]

Crypto.com – en introduktion

Crypto.com har funnits sedan 2016, då företaget fortfarande verkade under namnet Monaco Technologies. Namnet ändrades till Crypto.com i juli 2018. En av de viktigaste faktorerna för namnändringen var motsvarande domän, vilket enligt uppskattningar kostat 12 miljoner dollar.

Företaget är nu en av de etablerade leverantörerna på marknaden med sitt Visa kredit- och bankkonto. Kombinerat med deras app kan fler än 50 kryptovalutor handlas med många fiatvalutor – vilket idag även inkluderar SEK.

Bara i Europa är företaget baserat i tre länder: Bulgarien, Malta och Schweiz. Men företaget har även flera filialer i Kina, Hong Kong, Singapore och USA. Öppenhet och säkerhet är en viktig roll i företagets strategiska anpassning. Mobilapplikationen har genomgått många uppdateringar och förbättringar så att användare får en bättre upplevelse och de senaste funktionerna.

Positiva aspekter med Crypto.com

 • Bra och omfattande app
 • Intressant betalkort med hög cashback mellan 1 – 5 %
 • Crypto Earn och Crypto Credit är särskilt intressanta för investerare
 • Villkorslöst kreditkort tillgängligt
 • Betalkort licensierad av Visa
 • SEPA-transaktioner och kreditkort insättningar
 • Enkel KYC-process för nya kunder
 • Köp och sälj utvalda kryptovalutor

Nackdelar med Crypto.com

 • Privat nyckel i händerna hos Crpyto.com
 • Appen stödjer inte svenska
 • Ingen långsiktig erfarenhet tillgänglig
 • Det finns en chans att din bank blockar betalning till Crypto.com

Vår erfarenhet med Crypto.com-appen

I grund och botten är Crypto.com en produkt som förbinder den klassiska finansvärlden med kryptovaluta sektorn. Appen spelar en central roll och är tillgänglig för både Android och iOS. Med hjälp av deras betalkort kan individer också använda kontot för att göra betalningar i vanliga butiker.

Krypto-kreditkortet kan också användas i Sverige sedan maj 2020 och Visa erbjuder hög tillgänglighet för betalningstransaktioner. Användarna betalar dock inte direkt med sina kryptovalutor, utan får först byta kryptovalutorna till valfri fiatvaluta.

Följaktligen, tar Crypto.com på sig en av de mest komplicerade processerna när man använder kryptovalutor i vardagen. Företaget blev endast nyligen relevant i och med lanseringen av kreditkortet för den europeiska marknaden under 2020.

Crypto.com app översikt

Den som väljer att använda ett kreditkort från Crypto.com måste validera sin adress. Ett brev från banken, myndighet eller telefonleverantör kan användas för detta ändamål.

Crypto.com kreditkort – vår upplevelse av betalkortet

En av de centrala kompontenterna av Crypto.com är kreditkortet, vilka erbjuder relativt intressanta cashback-kampanjer. Användare som inte har en CRO-insats kan begära ett gratis blått betalkort. Återbetalningen från kampanjerna är minst 1 % i CRO. Den som redan har 1000 CRO kan begära det röda betalkortet, vilket ökar CRO-belöningen till 2 % för alla utgifter som kortet används till. Det finns också ett erbjudande för att få hela Spotify-prenumerationen. Idag motsvarar 1000 CRO cirka 100 dollar.

Crypto.com kreditkort betalkort översikt

Det finns ytterligare erbjudanden om du väljer att deponera större summor CRO. En insättning på 10,000 CRO har du möjligheten att välja mellan ett grönt eller lila betalkortet. Det finns redan 3 % cashback på alla transaktioner och återbetalning på 12.99 dollar för Spotify och Netflix. En 100,000 CRO insättning låser upp nya färger för betalkortet och 5 % cashback. Amazon Prime ingår nu även i tjänster med återbetalning på 12.99 dollar. Dessutom kan investerare tjäna ytterligare ränta här.

Den högsta nivån kräver 1,000,000 CRO vilket är signifikant högre än de andra nivåerna och låser upp premium betalkortet. Här ingår även 10 % cashback upp till 100 dollar per månad för Airbnb och tillgång till Private Jet-partnerskapet.

Crypto.com erbjuder en intressant cashback-kampanj och skiljer sig avsevärt från erbjudanden från etablerade kreditkortsleverantörer.

Crypto.com erfarenhet – hur fungerar plånboken i vardagen

När appen har installerats och kontot öppnats liknar Crypto.com alla moderna bankkonton. Det finns dock inget stöd för svenska än, så grundläggande förståelse av engelska krävs.

Varje kryptovaluta har sin egen plånbok i översikten. Totalt finns det fler än 50 olika mynt och tokens, vilka inkluderar populära mynt som Bitcoin, Ethereum och Litecoin. Men populära tokens som Chainlink kan också handlas via Crypto.com. Till skillnad från andra marknadsplatser finns det ingen avgift för handel med kryptovalutor. Det är dock inte helt gratis att använda, eftersom spreads är högre jämfört mot andra börser.

De mångsidiga betalningsalternativen är särskilt imponerande. Det finns in- och utbetalningar via SEPA, där investerarna får sitt eget IBAN baserat i UK och medför snabbare transaktioner.

Dessutom kan investerare också lagra sina kreditkort och köpa kryptovalutor. Det finns en möjlighet att din bank blockar första transaktionen – vilket kan kräva en diskussion med banken.

Slutligen kan du också köpa presentkort i Crypto.com wallet och för detta kan användare få upp till 10 % cashback i CRO. Det finns idag cashback för över 120 företag.

Crypto.com CRO-token

Fram till augusti 2020 fanns det två olika tokens från Crypto.com: MCO och CRO. Men operatörerna har beslutat att avbryta MCO-token och att istället lägga allt fokus på CRO-token. På Coinmarketcap är CRO redan högt rankad på topplistan och ligger över många populära projekt. Enklaste sättet att köpa CRO är genom deras egna app, men handel erbjuds även på hemsidor som Binance.

Crypto Earn – Crypto-utlåning från Crypto.com

“Crypto Earn” är särskilt spännande för investerare, det är en tjänst där du kan tjäna ränta på dina egna kryptovalutor. Förutom avkastningen på kryptovalutorna kan investerare för närvarande tjäna upp till 18 %. Investerarna får dock endast denna höga räntan i CRO, för detta måste kryptovalutorna låsas i tre månader.

Alternativt kan investerare också investera andra mynt och tokens. Den populära USDT-stablecoin har en årlig ränta på 12 %. Eftersom detta är en utlåningstjänst är avkastningen naturligtvis inte fast. I grund och botten lånar Crypto.com ut mynt och tokens till andra investerare och betalar ränta på dessa lån. Långivare (investerare) och deras egna kostnader kan täckas med den överenskomna räntan.

Crypto.com krediterar plånboken med ränta var sjunde dag, räntan återinvesteras inte automatiskt. De som sätter in minst 10,000 CRO kan dra nytta av högre räntor. Från egen erfarenhet av Crypto.com och andra utlåningsplattformar är 18 % avkastning på investerad CRO mycket bra. Men andra mynt uppnår också god avkastning på upp till 12 %. Du har dock inte möjlighet att sälja dina kryptovalutor under inlåsta perioden. En allmän nackdel med plattformen är dock att du som investerare inte kontrollerar den privata nyckeln till plånböckerna.

Hur uppstår de höga räntorna med Crypto Earn?

Crypto Earn är bara en sida av myntet, förutom räntan på det investerade kapitalet finns det också ett låneerbjudande som tjänar denna ränta. Lånen är alla säkrade med kryptovalutor som låntagarna måste sätta in. Tillvägagångssättet sänker risken avsevärt samtidigt som det också låter investerare behålla sina kryptovalutor.

Som framgår i en tråd på reddit, är Earn en lönsam affärsmodell för Crypto.com. Crypto Earn har cirka 2 till 8 % i kostnader – detta är räntan för investeringar. Samtidigt genererar deras kredittjänst mellan 8 till 12 %, vilket betyder att i värsta fall tjänar företaget ingenting med tjänsten. Största nackdelen är med en punkt under Crypto Earns villkor.

Den som tar ett lån hos Crypto.com accepterar att företaget får rätt att sälja de insatta kryptovalutorna under perioden. Ur plattformens synvinkel är det rimligt, särskilt om det finns goda handelsmöjligheter och det medför även att avkastningen kan öka.

Vår erfarenhet med Crypto Earn

Crypto Earn är ett utmärkt sätt att generera passiv inkomst. Vi testade att sätta in 10,000 CRO under en månad och uppnådde en årlig avkastning på 16 %. Det är 10,000 CRO gränsen som är speciellt intressant då en ökad ränta kan uppnås.

Crypto Earn Mynt och Tokens

Crypto Earn kan också övertyga när det gäller användbarhet, tjänsten är enkel och tydlig. Inkomsten omvandlas automatiskt till fiatvaluta. Vi rekommenderar att använda euro, eftersom idag kan du inte förvara SEK direkt i appen utan endast visa värdet på kontot i svenska kronan. Du får ett meddelande varje gång det sker ett uttag till CRO plånboken. Detta är både bekvämt och väldigt smart, eftersom regelbundna utbetalningar är definitivt motiverande.

All data kan exporteras med CSV och på så sätt enkelt integreras till en portfölj applikation. För att kunna vara med flexibel till marknaden och sin handel är en månad låsning idealt. Flexibla alternativet är också ett bra alternativ för dig som är en aktiv trader.

$25 välkomstbonus hos Crypto.com

Crypto.com grundades först 2016 och är därför fortfarande relativt ung. Ändå driver företaget sin egen tillväxt och förlitar sig på snabbt ökande antal användare.

Nu kan du som registrerar dig med vår kupongkod “2ej9xukmqu” få ett startkapital på totalt 25 dollar i CRO-tokens. Allt du behöver göra efter att du verifierat ditt konto är att köpa och låsa in 1000 CRO.

Crypto.com erfarenhet med handelsplattformen

Den sista delen i vår Crypto.com recension fokuserar vi på deras handelsplattform, som idag har stöd för över 50 mynt och tokens. Även om utbudet inte är lika stort som andra plattformar är det en bra startpunkt för nybörjare.

Handelsplattformen kan endast nås via webbläsaren och tyvärr ingen åtkomst via appen idag. Det är dock planerat i framtiden och användare kan för närvarande se sitt saldo i appen.

Handelsvolym för de enskilda kryptovalutorna är viktigt för en börs. Crypto.com säkerställer att användare med tillräckligt mycket insatta CRO kan köpa kryptovalutor till ett bra pris.

Sammanfattning: Crypto.com-upplevelsen är positiv

I början såg Crypto.com ut som en blanding av olika tjänster utan ett specifikt fokus. Det är uppenbart att appen med kreditkort och Crypto Earn är ett intressant sätt att handla kryptovalutor.

Earn och Credit är två produkter som påminner om den traditionella bankvärlden. Båda tjänsterna är dock helt baserade på kryptovalutor. Visa-kortet som gör det möjligt för varje användare att få en attraktiv cashback är värt att notera. Där användare själva har möjlighet att välja vilken nivå de vill uppnå.

CRO lever upp till sin roll som en utility-token och ger investerare många olika fördelar. Både möjlighet till att tjäna högre räntor och större rabatter på inköp.

Ur vår synvinkel är Crypto.com ett nra övergripande paket för nybörjare. Börsen är tillräckligt stor och erbjuder bra handelsmöjligheter. Däremot är kurserna för de enskilda kryptovalutorna högre, eftersom det är en större spread. Välkomstbonusen på $25 är särskilt intressant för nya kunder och du kan ta del av erbjudandet genom att ange koden “2ej9xukmqu” vid registeringen.